Concert pascal
MOPAN Suceava

Primăria Fălticeni se află pe ultima sută de metri cu obținerea avizelor necesare pentru scoaterea la licitație a lucrărilor de reabilitare și modernizare a Parcului Prefecturii (23 August) din apropierea Muzeului de Artă Ion Irimescu. Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a declarat că această investiție va fi realizată printr-un proiect european în valoare de 5,8 milioane de lei, care mai include și modernizarea și reabilitarea corpului B al Muzeului de Artă Ion Irimescu, precum și a Casei memoriale Mihail Sadoveanu de pe str. Ion Creangă. „Acest proiect pentru modernizarea și reabilitarea parcului 23 august este unul extrem de necesar și așteptat de fălticeneni. Celelalte două sunt mai avansate în sensul că deja se lucrează la ele, s-au atribuit contractele pentru execuția lucrărilor. Proiectul cu parcul a presupus o documentație mai amplă în ceea ce privește obținerea avizelor. Vorbim de o zonă verde pe care ne dorim să o extindem și prin urmare au trebuit făcute anumite retușuri la proiectul inițial. Vorbim de un proiect din 2018, un proiect care deja are trei ani de zile, motiv pentru care a trebuit actualizat. Și vreau să spun de la bun început că este un proiect care va crește numărul de metri de spații verzi existente acum în parcul 23 august. Asta fără a mai vorbi de faptul că acest parc nu a fost modernizat și reabilitat de loc în ultimii 40 ani, fiind făcute doar cu mici lucrări de întreținere și mici reparații”, a spus Coman.

El a adăugat că proiectul va însemna atât cosmetizarea și extinderea spațiilor verzi existente, cât și plantarea altor arbori ornamentali. Primarul din Fălticeni a adăugat că în parc va fi construit și un foișor. „Acum 30 de ani exista un foișor în care se întâlneau tinerii și câteodată se organizau și diverse evenimente. Asta ne dorim și acum, să facem un parc atractiv, dinamic, să nu fie doar un spațiu de petrecere a timpului liber și de relaxare, ci să vină în întâmpinarea nevoilor cetățenilor și cu o notă de dinamism. Acel foișor va fi realizat pe amplasamentul celui vechi, pentru a nu diminua spațiile verzi și pe viitor intenționăm să avem acolo muzică de fanfară, muzică folk, să avem o serie de activități pentru tineri, dar nu doar pentru ei”, a explicat Cătălin Coman. El a adăugat că și fântâna arteziană, care nu mai funcționează de cel puțin 15 ani, va fi reabilitată și redată funcționării. Tot în cadrul aceluiași proiect va fi amenajat și un spațiu de joacă pentru copiii cu elemente de mobilier stradal noi, moderne astfel încât să fie extrem de atractiv pentru toți copiii care vor ajunge în această locație.

„Ca un element de noutate și pentru zonă și pentru Fălticeni este un spațiu destinat sportului. Un loc de joacă pentru adulți, cu ghilimelele de rigoare, în care vor fi amplasate aparate de fitness astfel încât oricine dorește să facă mișcare în aer liber să o poată face, în condiții moderne, sigure, cu aparate autorizate și avizate. Va fi un stimulent în plus pentru fălticenenii de toate vârstele pentru a face mișcare în aer liber”, a declarat Cătălin Coman. Primarul din Fălticeni a adăugat că proiectul mai include elemente de mobilier stradal, bănci, coșuri de gunoi, iluminat public și un sistem de supraveghere audio-video, „pentru că ne dorim să fie un spațiu sigur, monitorizat, astfel încât să preîntâmpinăm și eventualele distrugeri ale mobilierului stradal și ale parcului”.

„Ne dorim ca cetățenii să se simtă în maximă siguranță în interiorul acestui parc având în vedere că va fi monitorizat permanent. Acest parc este într-o zonă frumoasă a municipiului Fălticeni, o zonă care necesită aceste lucrări. Am așteptat să finalizăm și demolarea spitalului vechi, iar în acest context, toată acea zonă va fi urbanizată, pentru că sunt mai multe proiecte care se leagă și care sunt în aceeași locație. Și vorbim de corpul B al Muzeului de Artă Ion Irimescu, reabilitat pe bani europeni, prin același proiect, de sala „Pictor Aurel Băieșu”, care este reabilitată printr-un proiect separat cu fonduri de la bugetul local, vorbim de clădirea spitalului nou, de sistematizarea verticală din întreaga zonă a spitalului nou, cu crearea de locuri de parcare, alei și spații verzi pentru pacienții și aparținători. Iar în imediata apropiere, va fi acest parc care va spori confortul întregii zone. Avem mai multe proiecte, mai mari sau mai mici, care sunt cumva în aceeași zonă și vor conferi o parte estetică extrem de importantă, dar și o parte funcțională extrem de importantă pentru că vom reuși să evităm și tot ceea ce înseamnă parcări neautorizate, accesul către spital și către celelalte instituții. Întreaga zonă este gândită ca un tot unitar iar la finalul acestor proiecte va fi o zonă deosebită a municipiului Fălticeni”, a declarat Cătălin Coman. El a estimat că imediat după începerea anului 2021 va fi organizată licitația pentru realizarea acestui proiect, iar termenul de finalizare a lucrărilor este de maxim șase luni de la atribuirea contractului.

Primăria Fălticeni va moderniza și reabilita Parcul Prefecturii (23 august) printr-un proiect cu fonduri europene, 9.4 out of 10 based on 8 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.4/10 (8 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava