Concert pascal
MOPAN Suceava

Primăria Horodnic de Sus a început construcția unei cantine care va asigura câte o masă caldă pentru toții copiii din comună. Primarul Valentin Luță a spus că investiția este realizat în totalitate din bugetul local al comunei, iar sala de mese va avea o capacitate de aproximativ 120 de locuri. Noua Candtină este cosntruită în spatele sediului primăriei. Valentin Luță a explicat că pentru copii din școli și grădinițe, masa va fi asigurată în sistem de catering, iar cantina va putea fi folosită și de alte persoane care doresc să servească o masă caldă. „Am pornit de la faptul că avem grădinița cu program prelungit pe care trebuie să o recepționăm și acolo vor fi 45 de copii pentru care va trebui să le asigurăm masa în fiecare zi. Și cred totuși că Horodnic de Sus are destule resurse umane și agricole și de tot felul pentru a le putea oferi această hrană. Și atunci am plecat de la această idee și ne-am gândit că avem un număr de angajați și la școală, la primărie, poștă și dispensar, care la fel iau masa în fiecare zi, dar avem și muncitorii de pe șantiere, care la fel comandă masă în exterior”, a arătat primarul din Horodnic de Sus.

Valentin Luță a adăugat că își dorește să poată asigura o masă caldă pentru toți copiii din comună, iar acum se caută o soluție pentru a asigura resursele financiare și produsele necesare. „O să vedem cum o să asigurăm resursa financiară, pentru că sunt în jur de 600 de copii. Dar ne gândim să intrăm într-o formă asociativă pentru ca cei care doresc să poată dona cei 2% pentru ca din sumele strânse să asigurăm o parte din sumele necesare. Apoi vor mai fi fonduri de la bugetul local, dar și părinții vor putea asigura 20 – 30% din preț, pentru ca și toți copiii să aibă asigurată o masă caldă. Ne dorim foarte mult să se întâmple acest lucru. Oricum fiecare părinte îi dă copilului câțiva lei pentru mâncare la școală. Și de ce să nu-i dea pentru a le putea asigura o masă caldă. De asemenea, ne-am gândit că acei părinți care nu pot să dea bani, să poată să ofere anumite produse care să fie folosite la prepararea mâncării”, a mai declarat primarul din Horodnic de Sus.

El a precizat că acest program este una dintre cele mai bune variante de a avea grijă de copiii din comună. „Este cea mai bună variantă pentru a avea grijă de copii, de educația lor. Să le oferi o masă la amiază și să faci temele cu ei la școală, pentru a nu mai merge acasă cu ghiozdanul de 15 kilograme. Și atunci am spus că găsim această variantă, să mănânce la școală, să își facă temele, să lasă ghiozdanul la școală și acasă să meargă și să se bucure de timp liber”, a mai spus Valentin Luță.

Primăria Horodnic de Sus construiește o cantină pentru elevii din comună. Primarul Valentin Luță vrea ca toți copiii să primească o masă caldă, 10.0 out of 10 based on 6 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (6 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava