Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin, a participat în cursul acestei săptămâni, la a doua întâlnire cu grupul persoanelor cu dizabilități locomotorii format de rădăuțeanul Daniel Bodnar. Bogdan Loghin a arătat că acest grup care, prin prisma sălii de recuperare fizică pe care Daniel Bodnar a creat-o special pentru ei, a devenit practic o comunitate. „Sunt la început de drum, pe o <potecă> anevoioasă, unde noi trebuie să ne implicăm pentru a le veni în ajutor și pentru a-i face să se simtă parte integrantă din comunitatea noastră”, a transmis Loghin. El a spus că cei prezenți la întâlnire au explicat care sunt cele mai stringente probleme cu care se confruntă, iar municipalitatea a început deja rezolvarea acestora.

„Astfel, la Spitalul Municipal au fost reamenajate la parterul instituției două grupuri sanitare care să le permită accesul și, mai mult de atât, suntem în discuții cu conducerea Spitalului pentru a le facilita la nivelul fiecărei secții câte un salon cu grup sanitar special dedicat persoanelor cu dizabilități. Vom crea încă un loc de parcare destinat persoanelor cu dizabilități în parcarea de la Policlinică și vom crea alte două locuri de parcare destinate persoanelor cu dizabilități în parcarea de pe Strada Putnei”, a spus primarul din Rădăuți. El a mai adăugat că municipalitatea a amenajat și grupul sanitar din curtea Mănăstirii Bogdana, care permite accesul persoanelor cu dizabilități locomotorii.

„De asemenea, vom facilita gratuit accesul persoanelor cu dizabilități la bazinul de înot didactic, acesta fiind dotat cu lifturi speciale și vom spori accesul pe trotuarele din municipiu, creând rampe care să le faciliteze urcare și coborârea, acolo unde acestea nu există. În același timp vom facilita accesul pe Stadionul Municipal, prin amplasarea unei rampe, vom iniția discuții cu supermarket-urile din municipiu pentru a supraveghea cu personalul propriu accesul persoanelor cu dizabilități la locurile de parcare pe care acestea le pun la dispoziție și vom lua măsuri pentru ca lungimea barierei private care se află la baza rampei care oferă accesul spre banca Raiffeisen, Banca Transilvania și BRD să fie redusă, pentru a le permite accesul”, a mai declarat Bogdan Loghin.

El a mai spus că pentru prima dată, anul acesta, în cadrul manifestărilor prilejuite de Zilele Municipiului Rădăuți vor exista competiții sportive destinate persoanelor cu dizabilități locomotorii. „Astea sunt doar primele etape pe care ne-am propus să le parcurgem împreună, pentru a le demonstra că noi, comunitatea, le transmitem că nu sunt singuri și în niciun caz, nu trebuie să se simtă defavorizați. Apelăm la înțelegerea fiecărui rădăuțean care în momentul în care se gândește să parcheze pe locul de parcare destinat lor, să nu o facă, să nu le blocheze accesul și, atunci când au posibilitatea, să le întindă o mână și să le ofere un zâmbet, valorează enorm”, a încheiat Loghin.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava