Concert pascal
MOPAN Suceava

Primăria orașului Vicovu de Sus pregătește o investiție de peste 2,070 de milioane de lei într-un parc fotovoltaic. Așa cum a declarat primarul Vasile Iliuț, parcul fotovoltaic se va întinde pe o suprafață de 7.700 de metri pătrați în apropierea microhidrocentralei Laura. Banii vor fi atrași de la Uniunea Europeană din ”Fondul pentru Modernizare, Program cheie 1: SRE și stocarea energiei – Sprijin pentru realizarea de noi centrale electrice și sisteme de încălzire-răcire bazate pe surse regenerabile de energie și pentru realizarea de capacități de stocare a energiei electrice, Apel de proiecte: Sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum”.

Consiliul Local Vicovu de Sus a aprobat în această săptămână într-o ședință de îndată depunerea cererii de finanțare și indicatorii tehnico-economici ai investiției. Primarul Iliuț a precizat că puterea instalată a parcului fotovoltaic va fi de 360 KW ceea ce va permite acoperirea consumului de energie electrică pentru iluminat public, Primărie, școli și celelalte instituții publice. Potrivit edilului, se va face o economie de aproape un milion de euro anual bani care vor putea fi folosiți în proiecte de dezvoltare a orașului. ”Apelul de proiecte se va deschide pe 6 decembrie iar noi suntem pregătiți să aplicăm pentru că evaluarea se face pe principiul ”primul venit, primul servit”. Acest proiect ne ajută foarte mult pentru că în prezent cheltuim foarte mulți bani cu energia electrică. Spre exemplu anul trecut s-au cheltuit 4,8 milioane de lei pe iluminat public, școli, instituții publice. Prin acest program ne asigurăm autoconsumul propriu iar din economiile de aproape un milion de euro putem asfalta spre exemplu 3-4 kilometri de drumuri”, a arătat Vasile Iliuț.

Primăria Vicovu de Sus pregătește o investiție de peste 2 milioane de lei într-un parc fotovoltaic. Primarul Iliuț: ”Ne asigurăm autoconsumul și economisim anual aproape un milion de euro”, 9.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava