Concert pascal
MOPAN Suceava

În Șcheia au început lucrările la cel mai mare proiect implementat în această comună, pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare în satele Sf. Ilie și Șcheia. În cursul zilei de astăzi, în Șcheia a avut loc o vizită tehnică pe șantierul început pe str. Dimitrie Păcurariu, la care au participat vicepreședintele CJ Suceava, Vasile Tofan, primarul Vasile Andriciuc, directorul ACET Suceava, Ștefan Groza și constructorii.

La începutul discuțiilor, Vasile Tofan a dat asigurări că există un interes sporit din partea tuturor factorilor implicați, Consiliul Județean, ACET, AJAC, Primăria și Consiliul Local Șcheia pentru finalizarea lucrărilor într-un termen cât mai scurt. Vasile Tofan a spus că lucrările au început în data de 13 noiembrie, iar termenul de finalizare a lucrărilor, potrivit contractului este de 36 de luni, însă constructorul a anunțat că intenționează să termina investiția în doi ani. „Este o investiție extrem de importantă și fără a dori să să dezavantajăm pe cineva, Șcheia e cea mai importantă localitate din zona metropolitană a Sucevei”, a precizat Vasile Tofan.

Primarul din Șcheia, Vasile Andriciuc , a ținut să precizeze că începerea lucrărilor pentru extinderea rețelelor de apă și canal în satele Sf. Ilie și Șcheia reprezintă „un lucru extraordinar”. Vasile Andriciuc a spus că valoarea totală a proiectului este de 27,65 de milioane de euro. El a arătat că investiția se realizează în cadrul marelui proiect de apă și canal la nivel județean, în valoare de 275 de milioane de euro, finanțat cu fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM). Andriciuc a precizat că lucrările au început deja pe str. Dimitrie Păcurariu.

„Este pentru prima dată când pe teren se face o ședință tehnică pe acest proiect. De la început doresc să vă mulțumesc pentru că s-a implementat acest proiect cu o valoare foarte mare în comuna Șcheia, de peste 27 de milioane de euro”, a transmis Vasile Andriciuc, care i-a mulțumit pentru implicare președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, directorului ACET Ștefan Groza și tuturor celor care au sprijinit implementarea acestui proiect. El a adăugat că lucrările se vor realiza mai întâi pe străzile care sunt incluse în alte proiecte de modernizare. „Din discuțiile purtate cu constructorul, cu cei care au realizat proiectarea, noi o să avem o colaborare strict punctuală pe teren pentru a rezolva toate problemele care apar. Și vreau să vă asigur că din partea primăriei veți avea toată colaborarea pentru a se lucra din plin la această investiție”, a mai declarat primarul comunei Șcheia.

Vasile Andriciuc a arătat că în total peste 10.000 de locuințe din satele Sf. Ilie și Șcheia vor fi racordate la noile rețele de apă și canalizare. El a spus că printre investițiile incluse în proiect se numără construcția unor rețele de apă potabilă de 19.090 metri liniari în satul Sf. Ilie și 26.250 metri liniari în Șcheia, precum și rețele de canalizare cu o lungime totală de 16.483 de metri liniari în satul Sf. Ilie și 24.635 de metri liniari în Șcheia.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava