Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto57 poze în acest set

Cel mai longeviv primar al municipiului Suceava, care a stat în fruntea orașului timp de 23 de ani din 1891 până în 1914, Franz Cavaler des Loges,  are statuie în fața Primăriei. Bustul a fost dezvelit sâmbătă, 27 noiembrie, în cinstea Zilei Bucovinei, în prezența unei numeroase audiențe. La invitația primarului Ion Lungu de față s-au aflat președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, prefectul Alexandru Moldovan, deputații Ioan Bălan și Mirela Elena Adomnicăi, managerul interimar al Teatrului ”Matei Vișniec”, Angela Zarojanu, universitari, consilieri locali și județeni dar și oaspeți din afara țării, primarii din Chișinău (nr. a fost prezent și fostul primar Andrei Năstase), Caravas-Cipru și din Cernăuți-Ucraina. Bustul fostului primar a fost dezvelit de primarul Ion Lungu și de președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur.

Primarul Ion Lungu a ținut să sublinieze că Franz Cavaler des Loges a fost primarul care a transformat Suceava din târg în oraș arătând că pe vremea sa s-a introdus apa și canalizarea, iluminatul public, calea ferată, a fost construit turnul Bisericii Sf. Dumitru și Palatul Administrativ. Lungu a menționat că a încercat și el să continute modernizarea orașului amintind printre altele de reabilitarae rețelelor de apă și canalizare și construirea unui pod de beton peste râul Suceava așa cum și Franz Cavaler des Loges a construit unul dar din lemn. ”Trebuie să ne respectăm înaintașii”, a conchis primarul Lungu care a ținut să le mulțumească tuturo celor prezenți la eveniment.

La evenimentul de  dezvelire a bustului lui Franz Cavaler des Loges a fost prezent și un sobor de preoți care a ținut și o slujbă de pomenire a tuturor primarilor municipiului Suceava decedați de-a lungul timpului. Este vorba de un număr de 41 de primari dintr-un total de 52. de menționat că de-a lungul anilor municipiul Suceava a fost condus o singură dată de o femeie în perioada 1949-1950.

Primarul care a condus Suceava timp de 23 de ani are statuie în fața Primăriei. Evenimentul prilejuit de dezvelirea bustului a adunat lumea bună din județ, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava