Concert pascal
MOPAN Suceava

Aniversarea a 20 ani de la aderarea României la Alianţa Nord-Atlantică reprezintă un excelent prilej de a reaminti auspiciile benefice grație cărora ţara noastră a reuşit să înregistreze acest succes important, a transmis primarul de Berchișești, Violeta Țăran. ”Aderarea noastră la NATO a fost rodul coeziunii şi solidarităţii tuturor partidelor politice, un gest de inteligenţă şi maturitate politică fără precedent după 1989. Evenimentul de aderare, petrecut în 29 martie 2004 la Washington, a demonstrat că România nu este o ţară oarecare, ci una orientată spre civilizaţie, democraţie şi progres, intrarea în NATO reprezentând indiscutabil unul dintre momentele istorice ale ţării noastre de după 1989, alături de adeziunea la Uniunea Europeană”, a spus primarul comunei Berchișești.

În opinia sa demersurile de unitate ale forţelor politice şi a tuturor factorilor implicaţi în demersul de acum 20 de ani trebuie continuate şi dezvoltate. ”În contextul războiului dintre Rusia şi Ucraina, prezenţa cu drepturi depline în NATO este extrem de benefică pentru țara noastră și pentru liniștea fiecărui român. Sunt convinsă că Executivul condus de PSD va susține programul de înzestrare a Armatei Române, prin continuarea alocării unui procent de 2,5% din PIB, așa cum s-a întâmplat încă de anul trecut. Avem nevoie de edificarea procesului vital al modernizării şi înzestrării Apărării, prin luarea unor măsuri direct proporționale cu evenimentele nefaste petrecute în apropierea graniţelor noastre. În acest context, este extrem de important să asigurăm un buget corect pentru Apărare, astfel încât să nu avem sincope din punctul de vedere al strategiei de siguranţă naţională. Deţinem în prezent capabilităţi solide de apărare antiaeriană, la Deveselu, Bucureşti, Constanţa, dar sunt necesare îmbunătăţiri pe segmentul aviaţie militară şi la capitolul modernizarea şi înzestrarea fregatelor, având în vedere provocările de securitate maritimă existente în regiunea Mării Negre. De asemenea, avem nevoie de resurse dinamice şi continue pentru Armata Română, deoarece provocările prognozate pentru anii următori sunt extrem de serioase. O Alianţă Nord-Atlantică puternică este în interesul naţional românesc, iar o Românie pregătită din punct de vedere militar, după modelul polonez, spre exemplu, poate conferi un grad sporit de siguranţă pentru fiecare cetăţean al ţării”, a declarat Violeta Țăran.

Primarul de Berchișești la aniversarea a 20 de ani de aderare a României la NATO: ”Apartenența României la NATO, un motiv serios de liniște pentru toți românii”, 6.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava