Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul comunei Șcheia, Vasile Andriciuc, a declarat că Școala Gimnazială din satul Mihoveni, va deveni „Școală Verde” după finalizarea lucrărilor de reabilitare. Vasile Andriciuc și-a exprimat speranța că până la finalul lunii octombrie va fi dat în folosință corpul principal al școlii din Mihoveni. Andriciuc a amintit că în momentul de față la această școală se află în derulare proiectul „Reabilitare Termică și Introducere Sisteme de Încălzire și Economisire a Energiei”, finanțat prin Administrația Fondului de Mediu. Proiectul are o valoare de 7.593.627 de lei inclusiv TVA, din care 2.670.605 de lei reprezintă contribuția primăriei Șcheia.

El a arătat că școala din Mihoveni dispune de două corpuri de clădire, ambele fiind supuse procesului de reabilitare și modernizare astfel încât copiii din localitate să nu trebuiască să fie mutați la altă școală. „În aceste clădiri își desfășoară activitatea școala Nicolae Popinceanu  și grădinița din Mihoveni. În momentul de față se realizează lucrări ample la corpul A, clădirea principală a unității de învățământ, în care vor învăța peste 200 de elevi și 150 de preșcolari”, a spus primarul din Șcheia. Proiectul include înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu becuri LED, refacerea circuitelor electrice în totalitate și înlocuirea tablourilor electrice, montarea de panouri fotovoltaice pe ambele clădiri cu scopul reducerii de energie și a emisiilor de gaze cu efect de seră. Vasile Andriciuc a precizat că sistemul fotovoltaic de producere a energiei electrice va asigura peste 50% din necesarul de energie pentru funcționarea pompelor de căldură. „De asemenea, școala va dispune de încălzire în pardoseală, boiler de acumulare, grupuri sanitare moderne, cabinet medical și vestiare. Vor fi refăcute trotuarele ce înconjoară clădirile fiind înlocuite burlanele și realizată hidoizolația. În momentul de față se lucrează la refacerea în totalitate a acoperișului și refacerea finisajelor interioare”, a spus Andriciuc. El a evidențiat faptul că acest proiect este important nu doar pentru elevi și preșcolari, ci și pentru întreaga comunitate locală care va beneficia de o instituție modernă și ecologică, adaptată cerințelor educației și dezvoltării durabile.

„Lucrările sunt în plină desfășurare, iar în următoarele luni se așteaptă finalizarea primei etape a reabilitării, cu optimismul că „Școala Verde” din Mihoveni va deveni un model demn de urmat în domeniul educației și al protecției mediului în întreaga regiune”, a mai declarat Andriciuc.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava