Concert pascal
MOPAN Suceava

Primele 37 de autobuze electrice care vor deservi transportul metropolitan din Suceava din totalul de 65 vor sosi cel mai probabil în primăvara anului viitor iar alte 13 în toamna aceluiași an. Asta cu condiția ca licitația pentru aceste 50 de autobuze din care 18 de dimensiuni mari și 32 de dimensiuni mici care se află în desfășurare nu va fi contestată iar contractul de achiziție va fi semnat luna viitoare. Afirmațiile au fost făcute de primarul Ion Lungu.

El a precizat că aceste prime 50 de autobuze electrice pentru transportul metropolitan în Zona Urbană Funcțională Suceava din care fac parte municipiul reședință de județ și alte opt localități limitrofe sunt achiziționate printr-un proiect finanțat prin PNRR iar restul de 15 de dimensiuni mici plus autobaza electrică printr-un proiect finanțat prin POR la nivelul Agenției de Dezvoltare Regională Nord Est de la Piatra Neamț.

În cadrul transportului metropolitan  vor mai fi construite 73 de stații de încărcare din care 65 standard (45 în municipiul Suceava, 6 la Salcea și câte 2 în celelalte localități) și 8 stații de încărcare rapidă câte una în fiecare localitate mai puțin Suceava unde există deja. Apoi va mai fi amenajat un dispecerat public dotat care va fi funcționa la TPL, opt stații de transport public în cele opt localități partenere, sisteme de e-ticketing pentru toate cele 65 de autobuze electrice și sistem de supraveghere video. ”Suntem la fața de emitere a autorizației de construire la o parte din autobază și pentru stațiile de încărcare rapidă de pe traseu. Rămân optimist că vom merge conform foii de parcurs și primele autobuze vor veni în primăvara anului viitor  iar restul în toamna anului viitor”, a mai spus Lungu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava