MOPAN Suceava

Primăria Ipotești a reușit să atragă, în ultimii trei ani și jumătate fonduri europene și guvernamentale de aproape 19 milioane de euro. Această performanță se datorează primarului PNL Dumitru Gulei și echipei sale din primărie. Dumitru Gulei candidează din partea PNL pentru un nou mandat de primar al comunei Ipotești. El a declarat că în acest mandat au fost realizate investiții importante în Ipotești, Tișăuți și Lisaura. Dumitru Gulei a ținut să sublinieze faptul că lucrările au acut ca scop creșterea calității vieții locuitorilor comunei, fiind realizate investiții în modernizare de drumuri, școli, spații de joacă, terenuri de sport, dar și pentru extinderea și modernizarea rețelelor de apă, canalizare, electricitate și iluminat public. „Tot ceea ce am făcut a fost pentru a crește nivelul de trai al cetățenilor. Și vreau să îi asigur pe locuitorii comunei că nu ne vom opri aici și vom atrage noi fonduri și vom realiza noi investiții pentru a continua dezvoltarea comunei. Și asta pentru că eu consider că este normal să ne dezvoltăm și să le oferim cetățenilor cele mai bune condiții de trai”, a transmis Dumitru Gulei.

Primarul din Ipotești a prezentat, pe scurt, proiectele finalizate în acest mandat alături de cetățeni și de echipa sa din primăriei. El a făcut referire la sistemul stradal de supraveghere video, un spațiu de joacă și recreere în Lisaura, extinderea și modernizarea școlii cu clasele I-IV din Lisaura unde în prezent învață patru grupe de pregătitoare, achiziționarea unui tractor cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii cu încărcător frontal, sărăriță și remorcă, au fost făcute reparații și lucrări de întreținere la sala de sport și centrala termică, achiziția unei pompe pentru evacuarea apelor uzate, finanțarea „Monografiei satului Ipotești”, un teren de fotbal sintetic cu nocturnă și vestiar, puntea Lisaura peste râul Suceava, devierea conductei de furnizare a gazelor naturale pe str. Mihai Viteazu, înlocuire și deviere conductă de canalizare pe str. Mihai Viteazu, înlocuire conductă de alimentare cu pe străzile Zorilor și Luceafărului. De asemenea primăria Ipotești a amenajat peste 3 kilometri de trotuare și s-au realizat lucrări de extindere cu peste 5 km de rețele de alimentare cu apă și peste 2 kilometri de canalizare, precum și peste 3 kilometri de rețea de furnizarea a energiei electrice și trei transformatoare și peste 2 kilometri de rețea de gaze naturale.

Dumitru Gulei a subliniat că o investiție extrem de importantă a fost modernizarea Primăriei Ipotești, proiect care a inclus extinderea clădirii, reparații capitale, amenajare curte, achiziție de mobilier și dotări.

El a mai amintit și de digitalizarea administrației publice, implementarea de soluții e-educație, modernizarea și eficientizarea sistemului de iluminat public și sprijinul acordat de primărie pentru cultele religioase.

Dumitru Gulei a mai adăugat că în momentul de față sunt în derulare mai multe proiecte importante pentru extinderea, modernizarea Căminului Cultural cu instalație de ventilație și climatizare și amenajarea curții, pentru extinderea sălii de sport prin construirea unei săli de demipensiuni mai mici, pentru extinderea conductei de apă și amenajare trotuar pietonal și hidranți pe str. Seliște, extinderea rețelei de apă și branșamente pe str. Mihai Viteazu, amenajarea intersecției Petru Rareș cu DN 2/E85 și modernizarea străzilor Luceafărului și Libertății.

Primarul din Ipotești a declarat că pentru următorii patru se vor implementa mai multe proiecte de amploare pentru dezvoltarea comunei. Dumitru Gulei a arătat că unul dintre cele mai importante proiecte este cel pentru construcția de rețele de alimentare de apă și canalizare, stație de pompare apă uzată și transport în sistemul de canalizare al municipiului Suceava, această finanțare cu fonduri europene prin PNRR fiind cea mai mare obținută pe un singur din istoria comunei Ipotești. El a adăugat că mai are în vedere reabilitarea și modernizarea str. Mihail Sadoveanu, construirea parcul Regina Maria (o investiție extrem de importantă pentru toți cetățenii comunei), o zonă de recreere în apropierea iazului Mociulo și amenajarea acestui iar, reabilitare punții la Tișăuți peste râul Suceava, construcția unei noi școli, o Școală Verde, cu fonduri europene, transport public ecologic metropolitan cu autobuz electrice și stații de încărcare rapidă, construcția unei noi grădinițe cu program prelungit, un dispensar medical uman, un complex sportiv pentru tineret, dar și stații de încărcare pentru mașinile electrice. Dumitru Gulei a mai declarat că în următorii patru ani vor continua lucrările de modernizare a străzilor care mai sunt de asfaltat.

La comanda PNL Suceava – Distribuit de SC BEST TEAM MEDIA SRL – cod AEP 21240015

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava