MOPAN Suceava

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava va găzdui, în perioada 10-11 mai 2024, a șaptea ediţie a manifestării „Printemps de l’innovation du français”, sub titlul „Nouvelles pratiques de classe et enseignement du français”, cu scopul de a facilita interacţiunea între generaţii, între organizaţii, între spaţiile culturale, ca vector al creativităţii şi al progresului educaţional.

Peste 70 de profesori din județele Suceava, Botoșani, Neamţ și Iași, alături de experţi internaţionali specializaţi în didactica limbii franceze, reprezentanţi ai unor instituţii culturale şi inspectorate şcolare, dar şi de studenţi ai Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării vor participa la acest eveniment, care îşi propune să abordeze şi să disemineze câteva strategii inovatoare de predare a limbii franceze şi de transmitere a valorilor civilizaţiei francofone.

După ceremonia de deschidere, participanții la manifestare vor asista la o conferință susținută de domnul Liviu Dospinescu, profesor de teatru și studii culturale la Universitatea Laval, din Quebec (Canada). Conferința cu tema: ” Pentru un teatru-poezie la ora de franceză: stimularea dragostei de limbă” va oferi  o demonstrație despre utilizarea poeziei și a teatrului ca instrumente educaționale în predarea limbii franceze și în dezvoltarea competențelor lingvistice, artistice și comunicaționale. Conferința abordează principiile creative ale acestui demers educațional, axat pe dramatizarea și teatralizarea poeziei, pe construcția caracterului și spațiului dramatic, precum și pe expresiile vocale și corporale.

Conferința va fi urmată de un atelier online având ca temă ” Cum să motivezi adolescenții la ore? ” susținut de Lorenz Gerlach.

Ca în fiecare an, stagiul de formare va cuprinde patru ateliere animate de specialiști în domeniul didacticii FLE, având ca teme practici inovatoare de predare-învățare. Nada Dennaoui, Aurélie Poc, Tessa Messabih-Poulet şi Zouhair Hariq vor susține ateliere interactive și vor veni cu metode noi de abordare a limbii franceze în cadrul orelor de curs pentru a atrage un număr cât mai mare de elevi către studiul limbii franceze prin joc, teatru, cântec, activități interactive.

Președintei ARPF – Sucursala Suceava, prof. dr. Daniela-Irina Melisch, inițiatoare (alături de Marc Oddou, fondator „MOddou FLE”, expert asociat CIEP, autor, consultant, formator, conceptor-realizator de proiecte numerice) a acestui eveniment important pentru formarea continuă a profesorilor de limba franceză, i s-au alăturat, pentru a șaptea  ediție, numeroși parteneri: Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, Alianța Franceză din Suceava, Institutul Francez din România, Centrul de Reușită Universitară, Agenția Universitară a Francofoniei, Inspectoratul Școlar Suceava şi Centrul de Carte Străină Sitka Alaska. Aceşti parteneri au făcut posibilă prezenţa invitaţilor străini şi a formatorilor care vor anima atelierele ce se vor desfăşura pe durata celor două zile a stagiului de formare continuă. Editura Hachette, Centrul de Carte Străină Sitka Alaska și revista ”Le français dans le monde” vor oferi premii participanților la eveniment și o expoziție cu vânzare de noutăți în domeniul didacticii limbilor străine.

Mai multe informații despre manifestarea „Le Printemps de l’innovation du français” pot fi găsite pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/pifroumanie/ sau pe site-ul : https://sites.google.com/view/pifroumanie/accueil.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
PSD - Gheorghe Soldan
Dreapta Unita - Marian Andronache
Dreapta Unita - Cristian Ilie Timoficiuc
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava