Concert pascal
MOPAN Suceava

Premierul Viorica Dăncilă  a primit-o, azi, 11 martie, pe doamna Füsun Aramaz, ambasadorul Republicii Turcia, în vizită de curtoazie.

Premierul român a subliniat importanța relației bilaterale dintre România și Turcia, care se derulează în baza Parteneriatului Strategic. Premierul român a arătat că Turcia este cel mai important partener economic extra-comunitar, iar evoluția schimburilor comerciale se află pe o tendință ascendentă. A salutat vizita recentă în România a ministrului comerțului turc și dorința ambelor părți de reluare, în cel mai scurt timp posibil, a reuniunii Comisiei mixte interguvernamentale de cooperare economică și tehnică. În același timp, a subliniat că între România și Republica Turcia se derulează o cooperare sectorială consistentă, pe numeroase domenii, cu impact în plan bilateral, regional și multilateral.

De asemenea, demnitarul român a punctat faptul că Turcia este un partener cheie al UE, alături de care gestionează  provocări și urmăresc interese comune. Din această perspectivă, a confirmat că România va continua să sprijine aspirațiile europene ale Turciei și va urmări, pe durata exercitării mandatului la Președinția Consiliului UE, în cooperare cu instituțiile europene și statele membre, stimularea unei dinamici pragmatice și constructive a relațiilor UE-Turcia.

Demnitarul român a salutat dialogul politic consistent dintre cele două țări, caracterizat prin transparență și deschidere și a urat ambasadorului Republicii Turcia succes în exercitarea mandatului în România.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava