Concert pascal
MOPAN Suceava

Primul proiect din regiunea de nord-est depus pe Programul Operațional Regional 2021-2027 este al Primăriei Suceava, a anunțat viceprimarul Lucian Harșovschi. Este vorba de ”Reabilitarea, modernizarea și echiparea infrastructurii educaționale pentru învățământul profesional și tehnic la Colegiul Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza” și adaptarea sistemului de educație la evoluția tehnologică”. Proiectul are o valoare de 11,2 milioane de lei iar durata de implementare este de 24 luni de la semnarea contractului de finanțare.

Harșovschi a arătat că al doilea proiect depus în cadrul Programului Regional Nord-Est este ”Reabilitarea, modernizarea și echiparea infrastructurii educaționale pentru învățământul profesional și tehnic la Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” și adaptarea sistemului de educație la evoluția tehnologică” în valoare totală de 15,768 de milioane de lei. Durata de implementare este tot de 24 luni de la semnarea contractului de finanțare. ”Ambele proiecte au trecut de procesul de evaluare și se află în etapa de contractare. Contractele de finanțare se vor semna după apariția Corrigendumului la Ghidul Solicitantului. Estimat: luna aprilie 2024”. Prioritatea noastră este să atragem cât mai multe fonduri europene”, a precizat Harșovschi. El a adăugat că Primăria Suceava are în pregătire un al treilea proiect ”Sistem de transport public ecologic metropolitan – etapa II”.

”Estimăm că cererea de finanțare o vom depune depunere în jur de 5 aprilie, după ce toți partenerii din Zona Urbană Funcțională aprobă în Consiliile Locale acordul de parteneriat și documentația tehnică, documente obligatorii la depunere”, a spus viceprimarul. Proiectul vizează: construcție autobază, achiziție 15 autobuze de 6 m și 15 stații standard, amenajare 8 stații de călători dotate cu sistem e-ticketing, amenajare dispecerat transport public. Valoare totală a proiectului este de 14.885.330 euro. Harșovschi a subliniat că proiectul este continuarea primei etape depusă pe PNRR care prevede furnizarea de 50 autobuze electrice ( 18 de 12 m si 32 de 6 m), amenajarea a 50 stații încărcare în autobază și a 8 stații încărcare rapidă pe traseu (câte una la fiecare partener), lucrări de construcții și instalații autobază, precum și construcții aferente stațiilor de încărcare rapidă pe traseu și furnizarea a 28 de stații încărcare vehicule electrice.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava