Concert pascal
MOPAN Suceava

Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sector Vegetal  – U.N.C.S.V. continuă dezvoltarea cooperativelor din România și va coordona un amplu proiect la nivel european pentru perfecționarea managerilor de cooperative. Aceasta este o nouă etapă firească în evoluția mediului asociativ românesc pentru a atinge standardele de performanță similare celor din Europa, iar obiectivul prioritar al U.N.C.S.V. este educarea, informarea și perfecționarea continuă a Președintelui, membrilor consiliului de administrație, a angajaților și a membrilor cooperatori.

Proiectul intitulat ”Bune practici în guvernarea și managementul cooperativelor agricole” este unul de durată și se va desfășura pe parcursul a doi ani – 2022 și 2023 – în parteneriat cu instituții și specialiști din Franța, Grecia și Estonia.

Sesiunile de pregătire sunt destinate exclusiv membrilor U.N.C.S.V. și sunt structurate în 3 schimburi de experiență, astfel:

20-26 noiembrie 2022 – Atena – Grecia

Antreprenoriat strategic și afaceri în cooperative agricole

12-18 martie 2023 – Tallinn – Estonia

Guvernarea de calitate a cooperativelor agricole

26 noiembrie -2 decembrie 2023 – Lille – Franța

Gestionarea relaţiilor în managementul cooperativelor agricole.

Prin acest demers, managerii cooperativelor membre U.N.C.S.V. vor avea ocazia să învețe principiile unei bune guvernanțe de la persoane cu experiență din fiecare dintre cele trei state partenere. Vor avea contact cu profesioniști care au înțeles și aplicat regulile unui management eficient și a căror mentalitate orientată spre rezultat a făcut diferența. Vor fi efectuate vizite la cooperative și ferme locale. Mai mult, vor beneficia de același program de pregătire pe care îl au managerii de cooperative din Franța, Grecia și Estonia.

La finalul schimburilor de experiență, va avea loc, la București, o Conferință care va reuni peste 120 de participanți și în cadrul căreia se vor trasa concluzii și fixa informațiile acumulate în decursul celor doi ani.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava