MOPAN Suceava

Cele două Organizații reprezentative care activează în sprijinul fermierilor din România, respectiv Federația Națională a Producătorilor din Agricultură, Industria Alimentară și Servicii Conexe din România „PRO AGRO” și Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România –”LAPAR”  au  decis  semnarea  unui  Acord  de  Colaborare  Inter-Organizațională  intitulat „PACTUL PENTRU AGRICULTURĂ ȘI PROGRES”.

Prin acest parteneriat se realizează pași importanți în obținerea unui consens național la nivelul organizațiilor reprezentative din sectoarele agricol, alimentar și al serviciilor conexe. Acest demers important va permite promovarea în mod unitar, în contextul european, prioritățile strategice naționale în conformitate cu interesele fermierilor din România. Considerăm că este în responsabilitatea noastră să găsim soluții pentru revitalizarea cooperării mediului asociativ în contextul preconizatelor schimbări la nivelul Politicii Agricole Comune și implicit naționale.

Principalele obiective asumate de către cele două organizații în data de 19.02.2020, în ședința comună din București vizează:

  • Susținerea reciprocă pentru realizarea obiectivelor asumate, în interesul fermierilor, participare activă în grupurile de lucru COPA-COGECA (cea mai importantă structură a fermierilor și a cooperativelor agricole din UE, reprezentând 22 de milioane de fermieri);
  • Reprezentarea și susținerea comună a intereselor membrilor în cadrul Planului Național Strategic – PAC 2021-2027 și participarea în Comitetul de Monitorizare al viitorului

Cadrul acordului nu presupune înființarea unei noi entități cu personalitate juridică, nu are o durată determinată de funcționare, fără ingerințe privind funcționarea statutară, actuală și asigură entităților partenere drepturi egale în luarea deciziilor. De asemenea, acordul permite aderarea altor Organizații ce promovează obiective și interese comune.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava