MOPAN Suceava

Ambasadorul Cupei Tymbark Junior, Miodrag Belodedici, dublu câștigător al Cupei Campionilor Europeni, jucător de bază în Echipa Națională a României în anii ’90, a participat la antrenamentul echipei de fete din Poiana Stampei care se pregătește intens pentru a-și depăși competitoarele din cadrul Cupei Tymbark Junior. Obiectivul lor: cât mai multe victorii în cea mai importantă competiție dedicată elevilor din România.

Fetele au fost foarte atente la sfaturile și indicațiile oferite de fostul mare fotbalist. Au schimbat și pase și au ascultat curioase răspunsul lui Belo la întrebarea ”Care este secretul unui campion?”.

”Le-am spus fetelor că nu este suficient doar să visezi că urci pe podium. Că marele secret este perseverența, că marea bătălie se obține cu mici victorii sau înfrângeri dar, mai ales, cu multă, multă muncă. Le-am mai spus și că fete mai mari, care au jucat în Cupa Tymbark Junior, fac deja parte din lotul național de fotbal feminin U17. Sper să le motivez, m-aș bucura mult să avem un lot competitiv de fete la Națională”, a declarat Miodrag Belodedici.

Antrenamentul echipei de fete din Poiana Stampei participante la Cupa Tymbark Junior a fost urmat de 3 meciuri demonstrative între echipe de la școli din Vatra Dornei, Poiana Stampei și Șaru Dornei. Meciurile au avut loc în contextul în care unul dintre obiectivele urmărite prin Cupa Tymbark Junior îl reprezintă promovarea și susținerea practicării mișcării de către copii. Astfel, peste 60 de elevi au jucat fotbal, cu efervescența și bucuria specifice vârstei. În același context, al promovării mișcării în rândul copiilor, Miodrag Belodedici a participat, cu o zi înainte, la orele de sport ale elevilor din Dorna Candrenilor și Poiana Stampei.

”Pe parcursul dezvoltării lor, copiii împrumută din comportamentul adulților sau chiar îl copiază integral. Prin urmare, avem datoria să le oferim modele corecte, care să-i formeze frumos atât din punct de vedere fizic cât și moral. Miodrag Belodedici este un astfel de exemplu pentru ei și ne bucurăm mult că a participat la aceste ore de sport”, a declarat Răzvan Stoleru, prof. Educație fizică și sport.

Unul dintre elevii fotbaliști de la Vatra Dornei a avut parte și de o surpriză din partea lui Belo: talentat la fotbal dar provenind dintr-o familie fără posibilității materiale, elevul de 9 ani a primit echipament și o minge de fotbal împreună cu îndemnul de a nu renunța la visul de a deveni un mare fotbalist.

Cupa Tymbark Junior este o întrecere la fotbal adresată elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, fete și băieți, care se află în cel de-al 4 an al activității sale. Competiția se desfășoară la nivel național și este organizată de către Federația Română de Fotbal și Maspex Romania, prin brandul Tymbark, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării. Întrecerea vizează atât descoperirea de talente, cât și încurajarea activității sportive în rândul celor mici.

144.738 de copii au luat startul în decembrie 2020 în fazele pe școală ale celei mai mari competiții de fotbal dedicate elevilor din România. Cei mai mulți participanți de la debut, din 2016 încoace. La prima ediție a Cupei Tymbark Junior au luat parte 122.691 de copii, băieți și fete, iar acum numărul participanților a ajuns la 144.738, cu 10 la sută mai mulți ca în 2018-2019.

Maspex Romania împreună cu FRF și Ministerul Educației și Cercetării organizează în România cea mai mare competiție școlară de fotbal pentru copii, cu peste 520.000 de participanți până în prezent.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava