Festivalul international Ciprian Porumbescu 2024
MOPAN Suceava

Ministerul Educației și Cercetãrii a agreat cu partenerii educaționali – reprezentanții elevilor, studenților, pãrinților, cadrelor didactice și cei ai Consiliului Național al Rectorilor, mãsurile care se impun în vederea reluãrii cursurilor și a finalizãrii cu succes a anului școlar și universitar 2019/2020.

În contextul informațiilor deținute pânã în prezent privind evoluția pandemiei de SARS-CoV-2, scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor în învãțãmântul preuniversitar și universitar în decursul lunii iunie. În funcție de evoluția pandemiei de coronavirus, aceste mãsuri pot suferi modificãri.

În cadrul întâlnirii cu partenerii educaționali, s-au mai stabilit urmãtoarele mãsuri:

  • În funcție de data la care se vor relua cursurile, probele scrise ale Evaluãrii Naționale și a Examenului de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie.
  • Programa de examen pentru Evaluarea Naționalã și Bacalaureat nu va cuprinde materia aferentã semestrului al II-lea.
  • Evaluãrile pentru clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, olimpiadele și concursurile școlare, precum și simulãrile pentru examenele naționale vor fi anulate.
  • Sesiunea specialã a Examenul Național de Bacalaureat pentru olimpici va fi anulatã.
  • Situația școlarã a elevilor se va încheia cu minimum douã note, la care se adaugã nota din tezã, acolo unde este cazul.
  • Subiectele pentru tezele de pe semestrul al II-lea vor fi concepute doar din ce s-a studiat pânã la data de 11 martie 2020.
  • Calendarele pentru înscrierea în clasa pregãtitoare, grãdinițã și cel de mobilitate a personalului didactic vor fi decalate.

Calendarele aferente proceselor amintite mai sus vor fi anunțate imediat ce va fi stabilitã data reînceperii cursurilor.

În învãțãmântul superior, activitãțile se vor desfãșura în mediul online. Activitãțile care impun interacțiunea „fațã în fațã” vor fi recuperate modular, intensiv, dupã încetarea stãrii de urgențã.

Admiterea la ciclul de licențã în învãțãmântul superior se va organiza dupã susținerea Examenului Național de Bacalaureat, iar admiterea la masterat sau doctorat se va organiza dupã susținerea examenului de licențã sau disertație.

Ministerul Educației și Cercetãrii urmãrește cu mare atenție ce se întâmplã în celelalte state, iar Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetãrii se aflã în contact direct cu toți miniștrii educației, astfel încât, în funcție de evoluția situației, sã existe o corelare între deciziile care se iau la nivelul țãrilor UE.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava