MOPAN Suceava

Cele șase județe componente ale regiunii nord est Suceava, Iași, Botoșani, Vaslui, Bacău și Neamț vor derula în perioada următoare un nou proiect cu fonduri europene nerambursabile. Este vorba de proiectul intitulat ” Programe de studii flexibile și competitive pentru IT&C în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est”, proiect finanțat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane care are o valoare eligibilă de 2,17 milioane de lei. Proiectul a fost promovat de Asociatia de Dezvoltare lntercomunitara EURONEST înființată de cele șase Consilii Județene din regiunea de nord est iar contractul cu Ministerul Educației Naționale urmează să fie semnat până Ia sfârșitul acestei luni. Durata de implementare a proiectului este de 18 luni, el desfășurându-se în parteneriat cu Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea ”Alexandru loan Cuza” și Universitatea Tehnică ”Gh. Asachi” din lași și Universitatea ”Vasile Alecsandri” din Bacău. Contribuția proprie a Asociației de Dezvoltare lntercomunitară EURONEST este de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, adică 12.426 lei și va fi suportată din bugetul propriu.

Proiectul își propune să contribuie Ia adaptarea și îmbunătățirea programelor de studii de licență și master în domeniul IT&C

Președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, a arătat că prin obiectivele sale, proiectul își propune să contribuie Ia adaptarea și îmbunătățirea programelor de studii de licență și master în domeniul IT&C, precum și Ia crearea competențelor absolvenților de studii în acest domeniu din cele 6 judetț ale regiunii nord-est, prin corelarea acestora cu specificul pieței regionale de forța de muncă. ”Proiectul propune o viziune integrată, cuprinzând deopotrivă operațiuni de dezvoltare sau modernizare, updatare de programe de studii universitare de masterat inclusiv bilingve sau în limbi de circulație internațională, de creare sau completare a calificărilor din Registrul Național al Calificărilor în Învățământul Superior, în conformitate cu cerințele pieței muncii, precum și de formare, documentare și transfer de bune practici inclusiv prin cooperare inter-regională și transnațională pentru personalul implicat în dezvoltarea programelor de studii și a asigurării calității în învățământul superior și, nu în ultimă instanță, de promovare a șanselor de integrare pe piața muncii a absolvenților din cele șase județe, prin parcurgerea de programe universitare în domeniul IT&C de către persoane din grupuri dezavantajate”, a declarat Nechifor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava