Concert pascal
MOPAN Suceava

La data de 30.09.2022, la Liceul Tehnologic” Mihai Eminescu” Dumbrăveni a fost lansat Proiectul de prevenire a consumului ilicit de droguri/prevenirea consumului de alcool în mediul școlar „SPUNE NU DEPENDENȚEI!”.

Parteneri în cadrul proiectului sunt: Inspectoratul Școlar Județean Suceava, respectiv școlile gimnaziale și colegiile/liceele din subordine; Biroul Siguranță Școlară din cadrul lnspectoratului de Politie Judetean Suceava ; Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Suceava; „Salvati Copiii” – filiala Suceava și Asociatia EUROACTIV Suceava.

În cadrul proiectului va fi organizat un concursIn randul elevilor de gimnaziu/liceu pe tema elaborarii unor materiale informativ-preventive destinate prevenirii consumului de droguri/alcool. Materialele preventive vor consta ntr-un afi (format 100x70cm) $i un clip video (durata de maxim 3 minute) care sa transmita mesaje de descurajare a consumului de droguri/alcool, sub sloganul „SPUNE NU DEPENDENTEI !”.

Concursul  se  va   adresa  tuturor   unitatilor   de învățământ   care   au   clase de gimnaziu/liceu,  materialele realizate fiind rezultatul efortului întregului colectiv de elevi care vor fi coordonati  în acest scop de catre profesorii diriginți.

La nivelul fiecarei unitati de învătământ va fi desemnată o singură clasă caștigatoare la fiecare sectiune, în baza votului exprimat de elevii școlii.

Materialele Caștigatoare vor filnaintate catre Inspectoratul Școlar Judetean Suceava pana la data de 10.06.2023In vederea desemnarii unitatii de învatamant caștigatoare.

Caștigatorii concursului vor fi anuntati în data de 26 iunie 2023 cu ocazia sarbatoririi Zilei Internationale de lupta împotriva traficului și consumului ilicit de droguri.

La activitatea de lansare a proiectului au participat politiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară, reprezentanti ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Suceava și voluntari din cadrul Asociației” Salvați Copiii” Suceava.

Aceștia au prezentat aspecte privind tipurile de droguri, consecintele consumului de alcool și droguri de către tineri, consecințele legale ale posesiei sau consumului de droguri.

În cadrul activității au fost organizate și jocuri demonstrative în care s-au  folosit ochelarii care deformează  realitatea, simulând efectele consumului de alcool sau droguri.

De asemenea, la activitate a participat un ofițer din cadrul Serviciului Rutier care a prezentat reguli de circulație pe drumurile publice, categoriile de vehicule care pot fi conduse pe drumurile publice de minori cu vârste între 14 și 18 ani, pericolele reprezentate de consumul de alcool sau droguri de către participanții la trafic.

Participanților la activitate le-au fost distribuite material informative preventive cuprinzând recomandări privind circulația pe drumurile publice dar și veste cu elemente reflectorizante pentru participanții la trafic în calitate de bicicliști.

Activitățile de acest fel vor continua la unitățile de învățământ din județ  pe durata întregului an școlar 2022-2023.

Mesajele transmise către tineri pentru a nu deveni consumatori de alcool/droguri sunt:

  • Învață sa spui” NU”. Este bine sa susții lucrurile în care crezi și sa nu faci parte dintr-o „turma”.
  • Schimbă-ți grupul de prieteni în cazul în care aceștia exercită o presiune negativă asupra ta. Cunoaște persoane noi și implică-te în activitati SĂNĂTOASE.
  • Fii puternic! Câteodată presiunea de a începe sau de a nu începe să consumi droguri este foarte mare și este greu să te simți diferit de ceilalți. Întotdeauna când ai de făcut astfel de alegeri gandește-te la ceea ce este mai bine pentru tine.

Câteodata alegerile pe care le facem în viață ne vor afecta mereu. Este mai bine să nu inițiezi consumul decât să renunți la tot ce-ai clădit până acum!

„SPUNE NU DEPENDENȚEI!”

Proiect de prevenire a consumului de alcool și droguri "Spune nu dependenței!" (FOTO), 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava