Concert pascal
MOPAN Suceava

Primăria municipiului Fălticeni a depus spre finanțare prin Programul Naţional de Investiții „Anghel Saligny” proiecte de aproape 50 de milioane de lei, a anunțat primarul Cătălin Coman. Este vorba de un număr de șapte proiecte care au fost dezbătute și aprobate în ședința Consiliului Local Fălticeni de la finele săptămânii trecute. ”Am asigurat prin rectificare bugetară banii necesari pentru efectuarea studiilor în teren pentru aceste documentații. Timpul este relativ scurt, am avut, de la publicarea în Monitorul Oficial 45 de zile să urcăm proiectele pe platformă, au fost 45 de zile în care au muncit foarte mult colegii de la Direcția Investiții, Direcția Urbanism, Direcția Economică și Secretariatul general”, a spus primarul.

Două dintre cele șapte proiecte se referă la reabilitarea infrastructurii rutiere. Concret, este vorba de modernizarea unui număr de 12 străzi valoarea proiectelor ridicându-se la circa 41 de milioane de lei. Un proiect include strada Sucevei după podul de la intrare în municipiu, dinspre Suceava, bulevardul Revoluţiei între blocul turn şi trecerea de pietoni de la Judecătorie, strada 13 Decembrie, strada Republicii tronsonul de la intersecţia cu strada Dogari până la intersecţia cu strada Armatei, strada Armatei, strada Dimitrie Leonida, strada Matei Millo. Vor fi amenajate piste de biciclete și parcări dar şi un sens giratoriu în faţa blocului turn, la intersecţia străzilor Sucevei, 13 Decembrie şi Bulevardul Revoluţiei. Celălalt proiect de reabilitare a infrastructurii rutiere include străzi din zona de sud a municipiului și anume străzile Plutonier Ghiniţă, Caporal Diaconiţa, Humorului, Plugari, Panduri şi bulevardul 2 Grăniceri, segmentul de drum de la sensul giratoriu până la ieşirea din Fălticeni.

Celalalte cinci proiecte depuse la finanțare prin PNI ”Anghel Saligny” se referă la reabilitare şi extindere a reţelelor de apă potabilă şi canalizare. O prioritate, a spus Coman, este reabilitarea reţelei de apă de pe strada Armatei, tronsonul cuprins între strada Soldat Zamfir şi strada Topitoriei, o reţea veche de peste 45 de ani. ”Este vorba de o conductă care va alimenta în viitorul apropiat comunele Hârtop, Preuteşti şi Dolheşti, pe lângă necesităţile pe care le are municipiul Fălticeni. De la strada Topitoriei suntem prinşi pentru reabilitare pe un proiect cu finanţare europeană pe POIM, pe care îl accesează ACET-ul”, a spus primarul. De asemenea, se dorește reabilitarea reţelelor de apă de pe strada Ştefan cel Mare, de la intersecţie cu strada Pietrari până la intersecţia cu strada 1 Mai, extinderea alimentării cu apă potabilă pe strada Nufărului, de la intersecţia cu strada Spicului, cea mai lungă stradă din municipiul Fălticeni. ”Este vorba despre o reţea de apă care va deservi deocamdată în jur de 15 gospodării, dar după introducerea apei va creşte şi numărul solicitărilor de autorizaţii de construcţie în zona respectivă, care va duce la dezvoltarea zonei”, a explicat primarul.

Alte proiecte vizează extindere reţelei de apă pe strada Răsăritului şi strada Halmului. ”Aici există probleme în ceea ce priveşte presiunea apei. În studiul de fezabilitate a fost prinsă o staţie de pompare. Sunt propuse peste 60 de branşamente, dar este o zonă în continuă dezvoltare. Şi aici, dacă va fi rezolvată această problemă, interesul pentru construcţii în zona respectivă va creşte”, a spus Coman. Totodată, municipalitatea fălticeneană dorește finanțare prin PNI ”Anghel Saligny” pentru realizarea extinderii reţelei de canalizare pe strada Plutonier Iacob şi strada Pictor Aurel Băeşu, fiind proiectul cel mai mare de aproximativ 5,1 milioane de lei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava