Concert pascal
MOPAN Suceava

Miercuri, 22 Noiembrie 2023, a avut loc Conferința de Închidere în cadrul proiectului ”Îmbunătățirea nivelului de siguranță și securitate a populației în zona transfrontalieră prin intensificarea acțiunilor comune de instruire și cooperare în domeniul gestionării situațiilor de urgență – BRIDGE”, finanțat prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020, prioritatea 4.2.- ,,Sprijin pentru activităţi comune în vederea prevenirii dezastrelor natural şi antropice, precum şi acţiuni comune în timpul situaţiilor de urgenţă”, obiectivul Tematic 8 Provocări comune în domeniul siguranţei şi securităţii, proiect în care Inspectoratul General pentru Situații de Urgență deține calitatea de Lider de proiect. Printre participanții la activitate, s-au aflat: Alexandru Moldovan – prefectul județului Suceava, Generalul-maior Benone Duduc – adjunct al inspectorului general al IGSU, Generalul de brigadă Liviu Uzlău – adjunct al inspectorului general al IGJR, Prof.dr. Diana Cimpoeșu – șef UPU-SMURD Spitalul „Sf. Spiridon” Iași, Cezar Grozavu – director executiv BRCT Suceava, Colonelul Costică Ghiață – inspector șef al ISU Suceava, șefi ai structurilor implicate în proiect sau cu funcții de sprijin și alți invitați. Din partea Ucrainei, delegația a fost reprezentată de Senior lieutenant Kateryna Yasenetska, din cadrul Serviciului de Stat de Urgență – regiunea Cernăuți, și Locotenent-colonel Mykola Burlak, din cadrul Serviciului de Stat de Urgență – regiunea Ivano-Frankivsk. Obiectivul general al proiectului este Sporirea nivelului de securitate al populației prin creșterea nivelului de pregătire și prin menținerea capacității de intervenție a structurilor profesioniste pentru situații de urgență și pentru structurile responsabile de desfășurarea intervențiilor în zone montane.

Obiectivele specifice ale proiectului:

  1. Creșterea eficienței intervenției serviciilor de urgență în zona transfrontalieră prin dezvoltarea infrastructurilor comune de instruire și prin modernizarea dispeceratului din Ucraina.
  2. Dezvoltarea unui cadru operațional transfrontalier comun pentru situații de urgență (inclusiv intervenții în zonele montane), prin desfășurarea de sesiuni comune de instruire și exerciții de cooperare și prin elaborarea unui plan comun de cooperare.
  3. Creșterea capacității operaționale comune a tuturor partenerilor prin achiziționarea de vehicule speciale, mijloace tehnice și echipamente.

Perioada de implementare a proiectului este 27.06.2019 – 14.12.2023 și beneficiază de un buget total de 7.416.592,50 euro, din care finanțare nerambursabilă din Instrumentul European de Vecinătate: 6.675.000,01 euro.

Proiectul este finanțat din Instrumentul European de Vecinătate prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020.

Rezultatele proiectului:

  • un poligon de antrenament în Siret;
  • o platformă de aterizare la Siret;
  • un centru de comandă modernizat în regiunea Cernăuți;
  • echipamente speciale de intervenție pentru pompierii din regiunea Ivano-Frankivsk;
  • echipamente de intervenție;
  • un set comun de proceduri pentru situațiile de urgență din zona transfrontalieră;
  • personal antrenat să intervină în comun în situații de urgență;
  • un plan de cooperare și două exerciții de cooperare;
  • creșterea capacității de intervenție comună.

Programul Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020 este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi co-finanţat de statele participante în program

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava