Festivalul international Ciprian Porumbescu 2024
MOPAN Suceava

Proiectul posturi.gov.ro, al Guvernului Romaniei, a fost unul dintre cele şapte nominalizate pentru premiul “Bright Spots”, oferit în cadrul Summit-ului Parteneriatului pentru o Guvernare Deschisă de la Londra în semn de recunoaştere a eforturilor de creştere a transparenţei decizionale şi implicare a cetăţenilor în actul de guvernare. Proiectul a fost realizat de către Cristian Botan, consilier în cadrul Cancelariei Primului-ministru al României, şi Radu Puchiu, Secretar de Stat în cadrul aceleiaşi Cancelarii.
Reprezentanţii Guvernului României au prezentat iniţiativa posturi.gov.ro celor peste 1,000 de delegaţi din cele 61 de ţări participante la Summit: reprezentanţi ai guvernelor, experţi ai societăţii civile, activişti, oameni de afaceri, jurnalişti, bloggeri şi reprezentanţi ai diverselor organizaţii internaţionale – de ex. ai Băncii Mondiale, ai Băncii de Dezvoltare Inter-americană, ai Organizaţiei pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare şi ai Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare. Summit-ul a oferit prilejul prezentării unor exemple concrete ale modului în care transparentizarea poate să îmbunătăţească serviciile publice, să ajute la creşterea economică, să reducă sărăcia şi corupţia şi să restaureze încrederea oamenilor în guvernele ţărilor lor.
Site-ul posturi.gov.ro adună informaţiile legate de posturile disponibile în organizaţiile publice şi le transmite săptămânal celor peste 20.000 de utilizatori, astfel încât de la lansarea sa procesul de recrutare în administraţia publică a devenit mai transparent.
Posturi.gov.ro face parte din Planul naţional de acţiune 2012-2014 pentru implementarea angajamentelor asumate prin Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă, elaborat de către Guvernul României în urma consultării cu reprezentanţii societăţii civile în vederea creării condiţiilor pentru o guvernare mai transparentă.
Conform Raportului de Autoevaluare a Planului naţional de acţiune, până la data de 30 septembrie 2013, au fost îndeplinite 60% dintre angajamentele asumate pentru primul an de implementare a Planului, în timp ce alte 30% au fost realizate parţial. În plus, a fost îndeplinit în avans unul dintre angajamentele pentru anul 2014, şi anume integrarea datelor deschise într-o platformă unică la nivel naţional, şi anume data.gov.ro.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava