Concert pascal
MOPAN Suceava

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a transmis că incendiul care a distrus o gospodărie din comuna Marginea în această dimineață a izbucnit de la un coș de fum neprotejat. Potrivit aceleiași surse, pe timpul intervenției, un echipaj SAJ a acordat primul ajutor medical proprietarei, în vârstă de 66 de ani. Aceasta a fost transportata la spitalul din Rădăuți, diagnosticată inițial cu atac de panică și hipertensiune arterială. Ulterior, un echipaj SMURD a acordat primul ajutor medical și proprietarului, în vârstă de 67 de ani, care a suferit arsuri la nivelul feței și pe mâini. Bărbatul a refuzat transportul la o unitate spitalicească. De asemenea, în incendiu au pierit un cal, o vacă, două capre și 25 de păsări de curte.

Incendiul, anunțat duminică dimineață la ora 6:30 a fost lichidat la ora 11:10, iar pompierii au salvat restul casei de locuit și gospodăria învecinata, cu bunurile aferente.

ISU Suceava a reamintit măsurile preventive la exploatarea coşurilor şi burlanelor pentru evacuarea fumului:

  • Verificarea, curăţarea şi  repararea, dacă  este  cazul, a coşurilor de fum se va efectua de către o persoană specializată;
  • Coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale  pereţilor, planşeelor  şi acoperişurilor;
  • În podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava