Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto66 poze în acest set

Interes mare pentru proiectul Teatrului Municipal ”Matei Vișniec” Suceava „Spectacolul Cuvintelor – Îmbrățișarea Poeziei cu Teatrul” organizat cu prilejul Zilei Culturii Naționale și finanțat de Ministerul Culturii. Sala instituției teatrale a fost neîncăpătoare în primele două zile de desfășurare a manifestărilor 15 și 16 ianuarie fiind luată cu asalt de clase întregi de elevi și liceeni. Toți au venit să învețe de la poetul și dramaturgul Matei Vișniec care a fost invitatul special al evenimentului.  De altfel, „Spectacolul Cuvintelor – Îmbrățișarea Poeziei cu Teatrul” reprezintă o călătorie creativă în lumea cărților și a lecturii, adresată tinerei generații și vizează stimularea interesului pentru lectură și promovarea culturii cărții cu scopul de a oferi participanților instrumente practice pentru a valoriza și integra lectura în viața de zi cu zi.  În prima zi  au avut loc lecturi din poeziile lui Matei Vișniec și prezentarea volumului ”Poezii de transformat visele în oglinzi” susținute de actori al teatrului sucevean.

Ziua de 16 ianuarie a debutat cu Conferința ”Amintiri literare. Poeții pe care i-am cunoscut”  susținută de poetul dramaturg Matei Vișniec apoi a avut loc un dialog cu tinerii liceeni despre creativitatea culturală și vizibilitatea culturii române în străinătate. Evenimentul a continuat cu prezentarea volumului de poezii pentru adulți ”Poemul care se citește pe sine” de Matei Vișniec după care au avut loc sesiuni de lecturi dedicate publicului larg: ”Buzunarul cu pâine”, Cabaretul cuvintelor” și ”Despre tandrețe” de Matei Vișniec cu actori ai TMMVS.

”După prima zi a evenimentului Spectacolul Cuvintelor – Îmbrățișarea Poeziei cu Teatrul credeam că nimic nu ne mai poate surprinde în materie de audiență a unei conferințe. Asta credeam până azi când sala teatrului, cea de 300 de locuri, s-a dovedit neîncăpătoare. Nu mică ne-a fost mirarea când au început să curgă în valuri clase întregi de elevi și liceeni, unii însoțiți de profesori, alții veniți singuri, însă toți animați de emoția comună de a-l întâlni pe poetul și dramaturgul Matéi Visniec. Și pentru ca ziua să se încheie în aceeași notă de maximă bucurie, la finalul evenimentului zeci de elevi au rămas pentru a primi un autograf sau pentru a-i solicita lui Matei Vișniec sfaturi despre cum pot să-i calce pe urme.

Am tras puțin cu urechea și vă putem împărtăși unul din multele sfaturi despre cum poți avea succes: „În fiecare zi să faci ceva pentru visul tău. Nu contează cât de mult sau puțin, dar să nu lași nici o zi să treacă fără să lucrezi pentru visul tău. Să scrii o pagină dintr-un viitor roman, să scrii o strofă sau să citești una și tot așa raportat la visul fiecăruia”. Felicitări și mulțumiri elevilor, liceenilor, dascălilor, precum și tuturor participanților care ne-au trecut azi pragul! Ne-ați copleșit cu prezența voastră și vă suntem recunoscători!”, a transmis managerul teatrului sucevean, Angela Zarojanu.

Foto credit: Amedeia Vițega

Public numeros la evenimentul „Spectacolul Cuvintelor – Îmbrățișarea Poeziei cu Teatrul” organizat de Teatrul ”Matei Vișniec” Suceava de Ziua Culturii Naționale. Matei Vișniec, invitatul special, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava