Concert pascal
MOPAN Suceava

Designul curbat este o tendinta care a inceput sa se manifeste in ultimii ani si se pare ca va continua sa fie populara si in viitor. Prin urmare, a aparut o noua generatie de materiale si produse care pot fi curbate si modelate in forme atractive si intr-un design inovator. Sunt create pentru a fi mai rezistente si mai flexibile, fapt care le permite sa fie utilizate in moduri noi si creative.

Aceasta noua generatie de produse si tehnologii ofera oportunitati nelimitate pentru designerii si arhitectii care le pot integra intr-un mod rafinat si spectaculos in proiectarea si decorarea locuintelor.

Utilizarea formelor curbate in arhitectura

Pe langa atractivitate, suprafetele curbate pot avea numeroase utilizari in designul interior. Acestea pot oferi dinamism si fluiditate spatiilor, pot delimita zonele in mod imaginativ, pot servi drept piese de mobilier si chiar sustin structural peretii si ferestrele.

Exista tehnici inovatoare, utilizate pentru modelarea materialelor de constructie traditionale in moduri netraditional. Astfel, peretii curbati despartitori sau de rezistenta alaturi de tavane si ferestre prind viata si creeaza spatii gratioase si dinamice.

Arhitectura din lemn

Arhitectura din lemn este cel mai frecvent bazata pe grinzi si panouri drepte, de dimensiuni standard, ceea ce poate face dificila obtinerea liniilor curbe. Cu toate acestea, atat prin tehnicile traditionale, cat si prin cele moderne si cu putina inovatie se poate obtine curbura dorita.

Metodele traditionale presupun incalzirea lemnului, apoi racirea lui in apa pentru a-l face mai flexibil. Abordarea moderna implica aburirea lemnului pentru a-l face maleabil, apoi indoirea si fixarea lui pana cand se usuca si se intareste in forma noua.

Cladirile cu usi si ferestre lemn stratificat emana un grad sporit de rafinament si distinctie. Stilul arhitectural aduce o senzatie instantanee de caldura si confera un plus de caracter oricarui spatiu interior. In plus, ferestrele si usile din lemn stratificat pot dura generatii, adaugand si mai multa valoare unei case.

Arhitectura din beton

Betonul nu este cel mai potrivit material pentru a obtine forme curbate. Metoda traditionala necesita utilizarea cofrajului curbat care este creat prin indoirea lemnului sau a placajului la raza dorita. Cu toate acestea, cu tehnologii mai avansate, este posibil sa se creeze geometrii mai complexe fara a compromite calitatea, eficienta si performanta.

In prezent, fabricarea asistata de computer permite productia in masa a betonului prefabricat curbat si deschide noi posibilitati pentru arhitectura si design. De asemenea, printarea 3D pentru constructii are un potential considerabil. Aceasta noua tehnologie asistata de un computer permite crearea oricarei forme curbe, fiind un pas important in modernizarea cladirilor.

Arhitectura din sticla

Datorita aspectului futurist si elegant, sticla curbata este un material folosit deseori de arhitecti in proiectarea cladirilor. Aceasta confera cladirilor un aspect dinamic si fluid, mentinand, totodata, functionalitatea deplina a cladirilor. In timp ce sticla plata traditionala are propria sa frumusete, exista ceva special in modul in care sticla curbata reflecta lumina si interactioneaza cu mediul inconjurator. Arhitectii folosesc adesea sticla curbata pentru a crea efecte dramatice sau pentru a adauga interes unei fatade simple si banale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava