Concert pascal
MOPAN Suceava

Codul Civil în România prevede posibilitatea de reparare a prejudiciului în România și de a angaja răspunderea civilă contractuală în România în cazul ivirii unui litigiu în construcții în România. Acest tip de răspundere în România implică obligația de reparare a prejudiciului asumată într-un contract de antrepriză în România, în raport cu paguba produsă. Astfel, pentru a putea fi angajată răspunderea civilă contractuală în România este necesară existența unui contract în România. Societatea românească de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații recomandă apelarea la serviciile unui avocat specializat în construcții și litigii civile care vă poate îndruma în ipoteza ivirii unui conflict bazat pe răspunderea civilă contractuală în România în raport cu executarea unor lucrări de construcții în România.

În cazul în care obligațiile asumate în contractul de antrepriză în România nu sunt respectate sau nu sunt executate corespunzător, partea prejudiciată poate formula o acțiune în răspundere civilă contractuală în România. Unul dintre remediile prevăzute de Codul Civil în România este executarea în natură a obligațiilor asumate în contractul de antrepriză în România, cum ar fi finalizarea lucrărilor de construcții în România, iar un alt remediu este reprezentat de executarea prin echivalent a obligațiilor.

Un avocat specializat în construcții și litigii civile vă poate îndruma în vederea formulării unei acțiuni pentru a angaja răspunderea civilă contractuală în România în cadrul unui conflict în domeniul construcțiilor în România, ivit în urma îndeplinirii defectuoase a obligațiilor asumate în contractul de antrepriză în România.

Există, însă, împrejurări care împiedică executarea lucrărilor de construcții în România. În cazul în care, în cursul executării contractului de antrepriză în România, constată greşeli sau lipsuri în lucrările de proiectare în temeiul cărora s-a încheiat contractul de antrepriză în România, antreprenorul este obligat să comunice de îndată beneficiarului şi proiectantului constatările sale, împreună cu propunerile de remediere, precum şi să ceară beneficiarului să ia măsurile corespunzătoare.

Dacă beneficiarul, luând şi avizul proiectantului, nu comunică de îndată măsurile luate pentru înlăturarea greşelilor sau lipsurilor semnalate ori dacă măsurile luate nu sunt corespunzătoare, antreprenorul poate să suspende executarea lucrărilor de construcții în România, înştiinţându-i de îndată despre aceasta pe beneficiar şi proiectant. După finalizarea construcţiei în România, se va proceda la recepţia provizorie la terminarea lucrării, urmată de recepţia finală. Riscurile trec asupra beneficiarului de la data recepţiei provizorii la terminarea lucrării de construcții în România. În acest caz, partea nu mai poate formula acțiune în răspundere civilă contractuală.

În cadrul unei acțiuni în răspundere civilă contractuală în România într-un litigiu în construcții în România, partea prejudiciată poate solicita instanței de judecată să dispună executarea obligațiilor asumate în contractul de antrepriză în România, reducerea propriei prestații contractuale, rezoluțiunea etc.

„Societatea românească de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații a asistat numeroși clienți în formularea unei acțiuni în răspundere civilă contractuală în România în cadrul unui conflict în construcții în România, având o vastă experiență în domeniul construcțiilor și al litigiilor civile”, a afirmat avocatul coordonator al Societății românești de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații, Radu Pavel.

În concluzie, în ipoteza în care nu sunt respectate obligațiile asumate într-un contract de antrepriză în România, partea prejudiciată poate intenta o acțiune în răspundere civilă contractuală în România în cadrul unui litigiu în construcții în România, motiv pentru care Societatea românească de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații recomandă apelarea la serviciile unui avocat specializat în construcții și litigii civile care vă poate îndruma în această procedură în vederea reparării prejudiciului.

Puteți lua legătura cu unul dintre avocații noștri specializați în construcții și litigii civile completând formularul de contact de pe site-ul Societății românești de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații.

Societatea de Avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații este una dintre societățile de avocatură de top din România, care furnizează servicii juridice de cea mai înaltă calitate. Printre clienții societății de avocatură se află companii multinaționale și autohtone de anvergură. În 2023, poveștile de succes ale societății de avocatură i-au adus recunoașterea internațională din partea celor mai prestigioase ghiduri și publicații internaționale de profil. Astfel, societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații s-a situat în acest an pe locul 3 în România în clasamentul firmelor de avocatură de business cu cea mai relevantă expertiză, realizat de publicația Legal 500. Societatea de avocatură este recunoscută la nivel internațional și de ghidul IFLR 1000 Financial and Coporate 2023. De asemenea, Pavel, Mărgărit și Asociații este singura societatea de avocatură din România recomandată de directorul internațional Global Law Experts din Londra în aria de practică Dispute Resolution. Toate informațiile relevante privind societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații, se regăsesc pe portalul www.avocatpavel.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Juridic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava