Concert pascal
MOPAN Suceava

Prin contract de antrepriză și subantrepriză în construcții în România înțelegem contractul prin care o persoană, numită antreprenor se obligă că, pe riscul său, să execute o anumită lucrare materială sau intelectuală în România, sau să efectueze activități de prestări servicii de construcții în România pentru o altă persoană numită beneficiar, în schimbul unui preț. Societatea românească de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații recomandă apelarea la serviciile unui avocat specializat în drept civil, drept imobiliar și construcții pentru a vă îndruma în demersurile necesare pentru revizuirea unui contract de antrepriză și subantrepriza în construcții în România.

Cea mai cunoscută formă de antrepriză este considerată antrepriză pentru lucrări de construcții în România, ce prezintă o varietate a acestui tip de contract. Potrivit Noului Cod Civil prin contractul de antrepriză pentru lucrări de construcții în România, antreprenorul din România se oblige să execute lucrări care, conform legii, necesită eliberarea unei autorizații de construire în România. Antreprenorul din România trebuie să coopereze cu beneficiarul, furnizându-i informaţiile necesare pe care le deţine, în vederea obținerii autorizației de construire în România.

Un aspect esențial în revizuirea unui contract de antrepriză și subantrepriza în construcții în România îl reprezintă verificarea obiectului contractului stabilit de părți, prin care antreprenorul se angajează să elaboreze documente, precum întocmirea unui proiect de arhitectură, întocmirea unui studiu de soluție de arhitectură, întocmirea unui plan de urbanism al zonei unde va fi situat imobilul, proiectarea instalațiilor, iar beneficiarul se obligă să primească și să achite prețul lucrărilor executate în condițiile, modalitățile și termenele prevăzute în contract.

În privința termenelor de executare a tuturor documentațiilor de proiectare, acestea sunt condiționate de punerea la dispoziția antreprenorului din România a tuturor informațiilor, documentațiilor, avizelor și acordurilor care condiționează începerea acestor lucrări de proiectare în România. Termenele de executare specificate pot fi modificate prin acordul părților, din cauza de forță majoră sau orice altă împrejurare obiectivă și independența de voință părților contractante, urmând că părțile să se informeze reciproc în cazul survenirii acestor cauze și să comunice cauza care a generat întârzierea în executarea obligațiilor.

În final, întregul proiect întocmit devine proprietatea beneficiarului, numai după plata totală și nu poate fi utilizat la alte obiective similare decât pentru obiectivul la care face referire prezentul contract de antrepriză și subantrepriza în construcții în România

Societatea românească de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații recomandă apelarea la serviciile unui avocat specializat în drept civil pentru a vă îndruma în demersurile necesare pentru revizuirea unui contract de antrepriză și subantrepriza în construcții în România.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Juridic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava