Concert pascal
MOPAN Suceava

Prefectul județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, a solicitat sprijinul academicianului Răzvan Theodorescu pentru transfomarea Muzeului Ion Irimescu din Fălticeni dintr-un muzeu de interes local cum este în prezent într-un muzeu de interes național. Răzvan Theodorescu a fost prezent vineri la Suceava la lansarea cărții ”Despre cultura de ieri și românii de azi. Convorbiri cu academicianul Răzvan Theodorescu” de Narcis Dorin Ion dar și la vernisajul expoziției ”Comorile Peleșului”.

”Ne bucurăm să avem printre noi un vechi prieten al Sucevei distinsul academician Răzvan Theodorescu. Sunt convinsă că prezența lui va transmite un semnal și îi cer acum sprijinul în demersul pe care va trebui să-l întreprindem noi conducerea județului Suceava, Consiliul Județean, Prefectura, autoritățile locale pentru transformarea Muzeului Irimescu dintr-un muzeu de interes local într-un muzeu de interes național. Este o datorie pe care o avem noi și orice sprijin și mai ales sprijinul dumneavoastră domnule academician este absolut necesar pentru ducerea la îndeplinire a acestei misiuni”, a spus Adomnicăi care a primit răspuns pozitiv din partea academicianului Răzvan Theodorescu.

Solicitarea făcută de prefect a fost apreciată și de prof.univ.dr. Ioan Opriș prezent și el la Suceava cu prilejul lansării cărții. ”Este un demers de laudă pentru un donator de excepție sculptorul Ion Irimescu care a făcut un gest uimitor. Într-o lume care e preocupată de altceva decât de donații Maestrul Irimescu a donat sute de piese Muzeului Irimescu și o colecție documentară impreionantă. Importanța națională rezidă chiar din actul donației”, a spus Opriș.

Răzvan Theodorescu solicitat să acorde sprijin pentru transformarea Muzeului Irimescu în Muzeu Național, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava