Concert pascal
MOPAN Suceava

Vineri, 28 martie 2014, la ora 18:30,  în Auditorium Joseph Schmidt, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava va găzdui Recitalul de flaut şi pian  ce va fi susţinut de Matei Ioachimescu şi Horia Maxim. Acest recital face parte seria recitalurilor de succes din Turneul Naţional „Playlist” 2014.

Matei Ioachimescu este unul dintre cei mai rafinaţi muzicieni ai generaţiei sale. A studiat flautul la celebra “Universität für Musik und Darstellende Kunst” din Viena, pe care a absolvit-o cu merite deosebite la clasa de solistică a renumitei profesoare Barbara Gisler Haase, şi s-a perfecţionat cu celebrii profesori Pierre-Yves Artaud, Heidi Peter Indermühle şi Renate Armin Greiss. A fost distins cu titlul de „Magister Artium” la Universitatea din Viena. Este artist al Fundaţiei « Yehudi Menuhin » şi laureat al mai multor competiţii internaţionale.
Activitatea sa concertistică este una foarte intensă şi include apariţii alături de importante orchestre ale Europei, sub bagheta unor dirijori renumiţi : Jochen Wehner, Jin Wang, Eckart Hübner, Ovidiu Bălan etc.
Interesul pentru muzica de cameră îl poartă în recitaluri în toată lumea, unde evoluează în diverse formule. Konzerthaus Wien, Ateneul Român din Bucureşti sau Tokyo Suntory Hall sunt doar câteva dintre sălile în care s-a bucurat de aprecierea unanimă a publicului. Activitatea sa muzicală extrem de intensă precum şi calitatea deosebită a proiectelor sale i-au atras titlul de « Ambasador al Integrării » din partea Secretariatului de Stat al Austriei.

Colaborarea cu pianistul Horia Maxim datează de mai mulți ani, cei doi susținând un număr impresionant de recitaluri împreună.
Considerat a fi unul dintre cei mai buni pianişti ai generaţiei sale, Horia Maxim este un muzician a cărui prezenţă constantă pe scena sălilor de concerte oferă una dintre cele mai importante referințe despre talentul său artistic. Anvergura staturii sale de interpret este sugerată, nu mai puţin, de complexitatea expresiei muzicale demonstrate de acesta în abordarea unui repertoriu vast şi complex, atât ca solist concertist – colaborator, în peste 500 de concerte, al majorităţii orchestrelor simfonice din România –  cât şi ca partener al unor importanţi interpreţi români şi străini (ex. Maxim Quartet – grup constituit în anul 2011) în recitaluri camerale susținute pe scene din Germania, Franța, Italia, Austria, Japonia și, bineînțeles, din țară sa de origine.
Biletele pot fi procurate de la Observatorul Astronomic al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, informaţii suplimentare la numerele de telefon 0749 309 691 şi 0749 451 589.
Prețul unui bilet este 10 lei, iar pentru elevi și studenți este 5 lei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava