Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto174 poze în acest set

Cea de-a şaptea ediţiei a „Horei Bucovinei” s-a bucurat de prezenţa unui număr record de vizitatori. Potrivit organizatorilor, peste 30.000 de persoane se aflau duminică, în jurul prânzului, în fosta Tabără Bucşoaia din Frasin, acolo unde a avut loc Hora Bucovinei. Sucevenii, dar şi turiştii din ţară şi din străinătate au avut şi anul posobilitatea de a degusta din delicioasele produse tradiţionale gătite de bacii din zona de munte a judeţului. În incinta taberei au fost amplasate stânele din zona Humorului, din Fundu Moldovei, Breaza, Botuşul Mare, Stulpicani, Cacica, Frasin sau stâna Cooperativei Agricole „Timineanca” din Fundu Moldovei. La fiecare dintre acestea au fost gătite mâncăruri dintre cele mai delicioase, vizitatorii având de ales între balmoş, miel cu smântână, porc la proţap, caş, urdă, brânză frământată, caş din lapte de vacă şi alte produse care se gătesc la stâne.

Pe lângă toate acestea, cei care au fost prezenţi la Hora Bucovinei au putut să admire şi expoziţia cu frumoşii câini ciobăneşti de Bucovina, în cadrul căreia Clubul Naţional Bucovina a adus unele dintre cele mai frumoase exemplare din această rasă, inclusiv campionul naţional din anul 2015. tot în cadrul acestui eveniment au fost organizate şi o expoziţie de cai, aduşi de la Herghelia Rădăuţi, dar şi de crescători particulari din judeţul Suceava. Unul dintre cele mai vizitate standuri a fost cel al Direcţiei Silvice Suceava acolo unde zeci de copii au venit să vadă animalele împăiate, şi să asculte informaţiile pe care reprezentantul instituţiei le oferea despre acestea.

Ediţia de anul acesta a fost deschisă de parada gospodarilor. Pentru început, prin faţa spectatorilor au defilat cai grei de povară, călăriţi de bărbaţi îmbrăcaţi în costume populare şi trăsuri trase de cai. A urmat apoi o paradă a gospodarilor veniţi din toate vetrele folclorice ale judeţului Suceava, aceştia defilând îmbrăcaţi în costumele populare specifice localităţilor pe care le-au reprezentat.

La Hora Bucovinei au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, vicepreşedintele instituţiei, Alexandru Rădulescu, parlamentarii PSD de Suceava Neculai Bereanu, Ovidiu Donţu, Ioan Stan, Gavril Mîrza şi Eugen Uricec, precum şi deputatul PC Cezar Cioată. Liberalii suceveni au fost reprezentaţi de senatorul din colegiul de munte, Steliana Miron.

La deschiderea oficială a Horei Bucovinei, preşedintele Consiliului Judeţean Cătălin Nechifor le-a vorbit celor prezenţi din mijlocul lor, fără a urca pe scenă, mulţumindu-le că au venit în număr atât de mare la acest eveniment. „Iată că astăzi suntem prezenţi aici la a şaptea ediţie într-un număr foarte mare pentru a petrece un timp frumos împreună. Toţi cei care organizează, fără excepţie, au muncit zi şi noapte, s-au pregătit, şi cu bucate alese, şi cu muzică frumoasă şi cu port tradiţional, pentru a vă încânta pe dumneavoastră. Vă doresc să vă bucuraţi de această zi frumoasă de duminică, să o păstraţi în suflet, şi fie ca Hora Bucovinei să dăinuie peste veacuri, aşa cum ne dorim”. El a subliniat faptul că în Bucovina oamenii sunt doritori să vină la astfel de evenimente, adăugând faptul că la Hora Bucovinei de anul acesta au fost prezenţi şi numeroşi turişti. „Vrem să organizăm evenimente din luna mai, în iunie, iulie, august şi parţial în septembrie, pentru că vin foarte mulţi oaspeţi în vizită, şi vrem din tot sufletul săi-i învăţăm ce înseamnă viaţa adevărată aici în Bucovina”, a mai declarat preşedintele CJ Suceava.


Îmbrăcat în costum popular, primarul din Frasin, Marinel Balan, a declarat, la rândul său, că atât timp cât va ocupa această funcţie „Hora Bucovinei” va continua să fie organizată în acest oraş. El a fost cel care a declarat la deschiderea oficială că Hora Bucovinei a fost şi rămâne cea mai frumoasă manifestare din judeţul Suceava, mulţumind conducerii Consiliului Judeţean Suceava şi preşedintelui acestei instituţii, Cătălin Nechifor, pentru sprijinul acordat în organizarea acestui eveniment.

După deschiderea oficială, toţi cei prezenţi au asiatat la un maraton de spectacole de muzică populară, pe scenă urcând Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu”, Ansamblul Artistic „Dor Transilvan” şi interpreţi de muzică populară şi grupuri folclorice din judeţul Suceava. Suprizele pregătite pentru ediţia de anul acesta a „Horei Bucovinei” au fost spectacolele susţinute de invitaţii speciali ai evenimentului vor fi Dumitru Fărcaş, Sofia Vicoveanca şi Margareta Clipa. Hora Bucovinei s-a încheiat cu un foc de tabără.

Record de vizitatori la Hora Bucovinei de la Frasin, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava