Concert pascal
MOPAN Suceava

Rectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, profesorul universitar doctor inginer Valentin Popa, consideră că ziua de 1 octombrie 2021, cînd și-a început activitatea Facultatea de Medicină și Științe Biologice, rămîne una istorică pentru instituția academică, dar și pentru comunitatea locală. Prezent în studioul Radio Top, rectorul a declarat: „Nu pot să pun în umbră celelalte 10 facultăți ale universității și nici pe cea mai recentă, Facultatea de Drept și Științe Administrative. Despre Facultatea de Medicină se vorbește în Suceava de mai bine de 10 ani, iar sîmburele ei a fost pus acum vreo 12 ani. Atunci, profesorul Graur (n.r. fostul rector al USV, Adrian Graur) s-a gîndit să pornească două programe în domeniul sănătății, astfel încît să avem acel mugure, acel început, pe care am lucrat 10 ani”. Pentru început, în cadrul noii facultăți funcționează 7 programe de studii – licență în nutriție și dietetică, asistență medicală generală, balneofiziokinetoterapie și recuperare, tehnică dentară, biologie, biochimie și masterat în medicină – nutriție și recuperare medicală.

Profesorul Popa estimează că programul de medicină generală va deveni operațional în 3 ani și a afirmat: „Trebuie să lucrăm încă mulți ani pînă vom avea primul absolvent de Medicină de 6 ani”. El crede că imobilul Facultății de Medicină din curtea Spitalului Județean va fi gata în 12-18 luni de la scoaterea primei cupe de pămînt. Rectorul universității sucevene a spus: „Deocamdată sîntem la definirea perimetrului, după care se trece la nivelul Consiliului Județean, la întocmirea documentației pentru atribuirea în administrare a terenului. Apoi, e nevoie de Hotărîre de Guvern, de Hotărîre de Consiliu Județean. Între timp, noi nu vom sta degeaba, ci vom pregăti un prim studiu de prefezabilitate, vom începe să realizăm o idee de clădire pentru a ști ce să cerem pînă la urmă”.

Valentin Popa a completat: „Lucrurile sînt destul de bine stabilite. Mă gîndesc de mult la nivelul de înălțime, fiindcă nu putem ridica mai mult de P+7. Amprenta la sol ar urma să fie de 1.000 de metri pătrați”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava