MOPAN Suceava

Guvernul a decis majorarea rentelor lunare acordate veteranilor de război cu 75 de procente față de valoarea aflată acum în plată, printr-o Ordonanță de Urgență adoptată în ședința de astăzi, 29 aprilie, dată la care România marchează Ziua Veteranilor de Război.

Majorarea aprobată de Executiv va intra în vigoare începând cu 1 iulie 2015.
Veteranii de război au dreptul la rente lunare acordate în funcție de importanța ordinelor și medaliilor conferite. Cuantumul acestora se raportează la solda de grad a unui sublocotenent, fiind cuprins între 148 de lei și 296 de lei, cu excepţia celor şapte veterani de război Cavaleri ai Ordinului Mihai Viteazul, ale căror rente lunare ajung la 850 de lei.
Potrivit legislației în vigoare, pe lângă rentele lunare menţionate, veteranii de război au dreptul la un spor de front, stabilit în raport cu durata participării la război. Prin actul normativ adoptat astăzi se dublează acest spor pe care îl primesc invalizii şi veteranii de război pentru primul an de participare pe front, potrivit Legii 49/1991 privind acordarea de indemnizații și sporuri invalizilor, veteranilor și văduvelor de război.

De asemenea, actul normativ adoptat astăzi va crea cadrul legal pentru avansarea onorifică în grad a veteranilor de război, fără a mai fi condiționați de ziua de 9 Mai, Ziua Victoriei. Legislația în vigoare permitea avansări onorifice în grad a veteranilor de război exclusiv cu ocazia Zilei Victoriei.

Având în vedere că anul acesta se împlinesc 70 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, Ordonanța de Urgență a fost adoptată de Guvern şi în contextul în care anul 2015 a fost declarat „Anul veteranilor de război”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava