MOPAN Suceava
Galerie foto19 poze în acest set

Comuna suceveană Putna a găzduit ample manifestări una mai emoționantă ca alta prilejuite de Ziua Bucovinei și Ziua Națională a României. Astfel  miercuri, 28 noiembrie, la împlinirea a 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu Țara au fost depuse coroane de flori la Monumentul Eroilor din localitate de către Primăria comunei reprezentată de primarul Gheorghe Coroamă, de unitățile de învățământ și instituțiile din comună iar la Mănăstirea Putna a avut loc evenimentul „La 100 de ani de la revenire, Bucovina este lângă Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Evenimentul a fost organizat de către Mănăstirea Putna, împreună cu primăriile și școlile din Putna, Vicovu de Jos, Bilca, Vicovu de Sus și Straja. Elevii participanți au primit medalii comemorative cu Unirea Bucovinei. Pe 29 noiembrie la Căminul cultural Gura Putnei a avut loc o serbare dedicată Unirii românilor care l-a avut ca invitat pe universitarul Florin Pintescu iar pe 30 noiembrie a fost inaugurată grădinița cu program normal Putna și a fost sfințită grădinița și școala gimnazială Putna.

De Ziua Națională primarul Gheorghe Coroamă a aprins luminile în bradul de Crăciun iar seara la Casa de Cultură din Putna a concertat Maria Gheorghiu și Ansamblul ”Fiii Putnei” coordonat de părintele profesor Negrea Bogdan. Emoționant a fost marșul cu 100 de torțe aprinse de la mormântul Sfântului Ștefan cel Mare până la Casa de Cultură marș pe parcursul căruia au fost intonate cântece patriotice. Manifestările s-au încheiat pe 2 decembrie cu un concert extraordinar Sofia Vicoveanca ce a avut-o în deschidere pe Alexandra Dan. De menționat că la manifestri au participat și oaspeții din Montmorillon loccalitate franceză cu care Putna este înfrățită.

Foto: Mănăstirea Putna-facebook și Ciprian Florentin Crețan-facebook

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava