Concert pascal
MOPAN Suceava

După ce sezonul 2019-2020 al handbalului românesc a fost stopat brusc din cauza pandemiei de coronavirus, federația de specialitate a hotărât ca, la barajul pentru promovare în Liga Națională masculină, să se lupte pentru cele două locuri disponibile formațiilor clasate pe primele două poziții în cele patru serii ale eșalonului secund, în momentul suspendării campionatului.

În urma tragerii la sorți efectuată, echipa de handbal masculin a Clubului Sportiv Universitar din Suceava a fost repartizată în Grupa A, alături de Szejke Odorheiu Secuiesc, CSM Alexandria și Unirea Sânnicolau Mare, din grupa B făcând parte CS Medgidia, Magnum Botoșani, Universitatea Cluj și CSM Oradea.

Neașteptat, cumva, a fost faptul că până pe 15 iulie, termenul limită până la care trebuia confirmată participarea la turneul de baraj, doar jumătate dintre echipe au anunțat în mod oficial că se vor prezenta la competiție, este vorba de CSU Suceava, Magnum Botoșani, CSM Alexandria și Unirea Sânnicolau Mare. Alte patru formații, CSM Medgidia, Universitatea Cluj, Szejke Odorheiu Secuiesc și CSM Oradea, fiind nevoite din motive financiare să nu se înscrie la start.

Ca urmare a bugetului de care dispun și a achizițiilor efectuate în această vară, CSU Suceava și Magnum Botoșani sunt considerate de către specialiști favorite la accederea în Liga Națională. Vechea rivalitate dintre Suceava și Botoșani, din anii în care la fotbal amândouă grupările jucau în Divizia B, a fost reaprinsă oarecum de echipele de handbal, la jocul cu balonul rotund nemaiexistând termen de comparație acum. Foarte interesant este de altfel faptul că la gruparea botoșăneană activează un nucleu serios de suceveni, începând cu Florin Ciubotariu, Bogdan Șoldănescu, Cristian Adomnicăi, Claudiu Lăzurcă, Andrei Lazoreac și Ștefan Nicolaievici, la care s-au mai adăugat doi sportivi care au evoluat înainte la CSU, Polocoșer și Bobeică.

Formația antrenată de Adrian Chiruț și Iulian Andrei a fost foarte activă pe piața transferurilor în intersezon, izbutind să înregimenteze nu mai puțin de nouă jucători, unii dintre ei cu cărți de vizită impresionante. Până la această oră au ajuns sub comanda antrenorilor Adrian Chiruț și Iulian Andrei șapte dintre ei, este vorba de Valentin Anton (CSM Bacău), Alin Câmpan (CSM Făgăraș), Alex Dascălu (CSM Bacău), Darius Makaria (BM Sinfin – Franța), Ștefan Grigoraș (CSM Făgăraș), Viacheslav Sadovyi (CSM Bacău) și Botond Balazs (Szejke Odorheiu Secuiesc).

hiar dacă din punct de vedere sportiv situația lor este rezolvată, macedoneanul Kostadin Petrov, transferat de la gruparea spaniolă AC Ciudad de Guadalajara, și turcul Baran Nalbantoglu, adus de la formația Besiktas, n-au reușit să ajungă încă la Suceava, documentele lor legate de dreptul de muncă și de șederea în România fiind încă în lucru la organele statului.

Nici rivalii de la Magnum Botoșani nu s-au lăasat mai prejos. Nu mai puțin de cinci handbaliști au ajuns în curtea vecinilor, este vorba de portarul Ciprian Bobeică (HC Buzău), Elod Szasz (Odorhei), Adrian Mihăilescu (CSM Oradea), Marius Negru (CSM Reșița) și Sebastian Polocoșer (CSM Vaslui), jucător format de LPS Suceava.

„Noi ne pregătim asiduu, de aproximativ patru săptămâni, pentru îndeplinirea obiectivului, care este revenirea în elita handbalului românesc. Din păcate, există multe necunoscute în ceea ce privește turneul pentru promovare. Nu știm până la această oră nici unde, nici când va avea loc, nefiind cunoscut nici măcar formatul întrecerii. Și asta în condițiile în care ediția de campionat 2020-2021 a Ligii a Naționale va începe peste doar o lună, pe 19 august”, a declarat Adrian Chiruț, antrenorul principal al celor de la CSU Suceava.

Dacă acest final de campionat nu a avut culoare din cauza pandemiei de coronavirus, turneul de baraj pentru promovare va fi sigur cel puțin incandescent atunci când față în față se vor afla echipele din Suceava și Botoșani. Nu se cunosc prea multe date despre formațiile din Alexandria și Sânnicolau Mare, doar că prima are în componență câțiva jucători cu mare experiență, în timp ce bănățenii se bazează pe o generație de juniori de valoare la nivel național. Oricum ar fi, este o șansă deosebită pentru CSU din Suceava să ajungă în Liga Națională în condițiile în care jumătate din echipele de la baraj nu au răspuns prezent.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava