Concert pascal
MOPAN Suceava

Documente de interes pentru Uniunea Europeană (UE) în domeniul politicilor comerciale și cel al comerțului internațional, cu incidență asupra industriei siderurgice, au fost dezbătute, în perioada 25-26 martie, la Paris, în cadrul celei de-a 86-a sesiuni a Comitetului Oțelului din cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

România susține, în cadrul Sesiunii, punctele de vedere ale UE, fiind o prezență constantă la reuniunile OCDE. Pe de altă parte, mandatul la Președinția rotativă la Consiliul UE oferă, României, oportunitatea de a valorifica statutul prezent, de asociat la Comitetul Oțelului OCDE, pentru a demonstra abilitățile de partener care aduce plus valoare deciziilor adoptate la nivel european și global.

Stadiul și perspectivele economiei globale, în general, și ale pieței oțelului, în special, cele mai recente evoluții ale capacităților de producție de oțel, activitățile investiționale în domeniu la nivel mondial și implicațiile pe termen lung ale dezvoltării capacităților de producție, precum și analiza echilibrului viitor între cerere și ofertă în siderurgie au fost printre temele principale dezbătute luni, în prima zi a reuniunii.

În acest context, evoluțiile industriei siderurgice și provocările pe care politicile industriale le impun producătorilor de oțel au fost abordate și din perspectiva unor asociații patronale reprezentative din diverse regiuni ale globului.

Participanții au fost informați în legătură cu actualizările celor mai recente evoluții în domeniul comerțului și al politicilor comerciale, inclusiv barierele netarifare, care privesc industria siderurgică. Cu această ocazie, Secretariatul Direcției Comerț și Agricultură al OCDE a informat Comitetul Oțelului asupra lucrărilor în desfășurare ale Grupului de Lucru al Comitetului pentru Comerț OCDE privind măsurile care distorsionează fluxurile comerciale în sectorul oțelului și al materiilor prime siderurgice.

Un document important pe agenda reuniunii l-a reprezentat Programul de Lucru și Bugetul (Programme of Work and Budget, PWB) pentru 2019-2020 al Comitetului Oțelului. Acesta a inclus evaluarea legăturilor între intervențiile guvernamentale, capacitățile de producție și comerțul cu oțel în vederea identificării celor mai potrivite abordări și metodologii care ar putea ajuta la ameliorarea și prevenirea unor asperități existente în calea comerțului. Au fost, de asemenea, luate în discuție și evoluțiile lucrărilor Forumului Global privind Supracapacitatea de Producție a Oțelului (GFSEC).

Totodată, ca parte a Programului de Lucru și Bugetului (PWB) 2019-2020, Secretariatul OCDE a prezentat membrilor Comitetului Oțelului informații privind stadiul proiectelor aflate în lucru, referitoare la întreprinderile de stat, ajustarea structurală și modele de restructurare a industriei și de consolidare a pieței.

A doua zi a reuniunii a fost dedicată discuțiilor pe tema legăturilor între industria oțelului și problematicile de mediu. Au fost prezentate formule de abordare a afacerilor care permit schimbări comportamentale și soluții tehnologice și care contribuie la practici sustenabile în domeniul siderurgic. Agenția Internațională pentru Energie (IEA) a realizat o actualizare a Foii Globale de Parcurs pentru Tehnologia Fierului și Oțelului. De asemenea, s-au purtat discuții privind politicile sectoriale, care ar putea ajuta la motivarea producătorilor de oțel să adopte practici mai bune, îndreptate spre moduri de producție mai ecologice.

Pe agenda reuniunii, marți, au avut loc ample discuții referitoare la strategia de relații globale a Comitetului Oțelului pentru perioada următoare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava