Concert pascal
MOPAN Suceava

La finele săptămânii precedente, stadionul „Unirea” din Suceava a găzduit în premieră un turneu contând pentru Divizia Naţională de rugby în şapte. La acest al patrulea turneu, ca şi la cele precedente, au participat echipele CSO Pantelimon Bucureşti, Stejarul Buzău, RC Bârlad, Ştiinţa Petroşani, CSU Arad şi CSM Bucovina Suceava.

Vremea splendidă a ţinut cu sportivii, iar spectacolul oferit de ei a fost unul deosebit. Păcat de faptul că în tribune au luat loc prea puţini spectatori. Rugbiul în şapte este mult mai spectaculos, mai dinamic şi are mult mai multe realizări pe atac decât cel în 15. Totuşi, pentru că se joacă la fel ca şi celălalt pe tot terenul, trebuie să-ţi dozezi foarte bine efortul pentru a face faţă disputelor.

În primul ei joc la acest al patrulea turneu de rugby în şapte, CSM Bucovina Suceava a jucat împotriva celei mai bune echipe, CSO Pantelimon Bucureşti. Spre lauda lor, elevii antrenorului Constantin Vlad au dat o replică foarte bună bucureştenilor şi au fost foarte aproape de un rezultat bun. Scorul final al disputei a fost 19-12 pentru CSO Pantelimon, pentru gazde marcând eseuri Macovei şi Ionuţ Flutur, acesta din urmă reuşind şi o transformare.

Una dintre cele mai frumoase partide ale turneului de la Suceava a fost Ştiinţa Petroşani – CSM Bucovina Suceava. Oaspeţii au condus cu 7-0, însă sucevenii au egalat prin încercarea reuşită de Lupei şi transformată de Ionuţ Flutur. Petroşănenii au preluat din nou conducerea cu 14-7, sucevenii revenind prin încercarea reuşită de Macovei. Din păcate, lipsa de inspiraţie în momentele decisive i-a privat pe jucătorii gazdă de o victorie, ei cedând în final cu 21-17. Cel de-al treilea eseu al sucevenilor a fost reuşit de Palamariu.

CSM Bucovina Suceava a reuşit totuşi o victorie în turneul găzduit de stadionul „Unirea”. Elevii antrenorului Constantin Vlad au învins cu 14-5 gruparea RC Bârlad. Punctele sucevenior au fost reuşite de Oprea şi Ştefancu – eseuri, respectiv Oprea şi Ipnuţ Flutur – transformări.

Aşa cum era de aşteptat, „bateriile” rugbiştilor suceveni s-au descărcat după al treilea lor meci din turneul de rugby în şapte şi în ultimele două meciuri, cu Stejarul Buzău şi CSU Arad, au cedat fără drept de apel. CSM Bucovina Suceava a pierdut cu 7-27 în faţa buzoienilor şi cu 0-38! în faţa cel de la CSU Arad.

În turneul de rugby în şapte de la Suceava, formaţia gazdă CSM Bucovina a folosit jucătorii: Palamariu, Lupei, Codreanu, Tepşanu, Oprea, Ionuţ Flutur, Ştefancu, Macovei, Hamciuc, Simion, Toloş şi Poldi. Din păcate, tânărul şi talentatul Poldi a suferit o entorsă şi va lipsi până la începutul următorului sezon competiţional.

La capătul a patru turnee, Divizia Naţională de rugby în şapte a revenit grupării CSO Pantelimon Bucureşti, deşi în ultimul turneu a pierdut în faţa echipei Stejarul Buzău. Ocupantele primelor trei poziţii în clasamentul final au primit tricouri, diplome, medalii şi cupe din partea organizatorilor.

Stadionul „Unirea” va mai găzdui un meci în acest an, CSM Bucovina Suceava urmând să joace în Cupa României sâmbătă 10 noiembrie în compania unei formaţii din Superligă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava