Concert pascal
MOPAN Suceava

Un număr de 13 persoane au murit din cauza rujeolei până vineri, un al 14 deces posibil cauzat de această afecțiune fiind în curs de infirmare sau confirmare, informează Institutul Național de Sănătate Publică. La Suceava, în decembrie, a fost raportat un sigur caz de rujeolă, iar în ianuarie, pînă acum, nici unul.În total, anul trecut, au fost înregistrate 61 de cazuri de rujeolă. În contextul epidemiei de rujeolă care evoluează în România, Ministerul Sănătăţii a decretat Suceava ”judeţ barieră”, împreună cu judeţele Neamţ, Harghita, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Olt şi Dolj. Asta presupune constituirea de echipe formate din medici de familie, asistenţi medicali comunitari, medici epidemiologi şi persoane desemnate de autorităţile locale, care să intervină în colectivităţile cu probleme. Direcţia de Sănătate Publică Suceava dispune de 7.000 de doze de vaccin antirujeolic, din necesarul de 10.000, pentru campania de recuperare la vaccinare a copiilor cu vârste între 9 luni şi 9 ani. Potrivit directorului adjunct al DSP Suceava, dr. Cătălina Zorescu, în judeţul nostru nu există comunităţi compacte care să refuze vaccinarea. Conform unui calendar elaborat de Ministerul Sănătăţii, activitatea de vaccinare a început în data de 3 ianuarie 2017, cu raportarea rezultatelor după două săptămâni.

Copiii ai căror părinţi nu fac dovada administrării vaccinului ROR în şcoală până la data de 10 ianuarie 2017 vor fi vaccinaţi cel mai târziu până la data de 31 ianuarie 2017.
Potrivit Instittului Naţional de Sănătate Publică, de la începutul anului trecut și până vineri, 13 ianuarie, în România, au fost confirmate 2.165 de cazuri de rujeolă.
S-au înregistrat 13 decese (cinci în județul Arad, trei în Timiș, trei în Dolj, unul în Caraș Severin și unul în București), un al 14-lea deces posibil din cauza rujeolei se află în curs de confirmare/infirmare (județul Timiș).
Cazuri de rujeolă s-a înregistrat în 34 de județe ale țării. Cele mai multe sunt în județele Arad — 509, Caraș-Severin 403 și Timiș — 308, iar cele mai puține în Prahova, Giurgiu, Botoșani, Vaslui, Maramureș.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava