Concert pascal
MOPAN Suceava

Muzeul Bucovinei, în parteneriat cu Muzeul Național din Liechtenstein, implementează în perioada august – decembrie 2016 proiectul ”Să ne cunoaștem muzeele – schimb de experiență și bune practici”.

Proiectul este finanțat din Granturi SEE și Norvegiene 2009-2014, în cadrul Programului RO01 –  Asistență Tehnică și Fondul Bilateral la Nivel Național – Măsura II: ARII PRIORITARE – Cooperare Culturală din Fondul pentru Relații Bilaterale.

Valoarea grantului acordat este de 58.490 lei.

Obiectivele proiectului vizează:

Dezvoltarea cooperării europene în domeniul culturii, prin crearea și consolidarea de relații de cooperare și cunoaştere reciprocă, între instituţiile de cultură de profil muzeistic, din România și Liechtenstein.

Transfer de cunoştinţe, schimb de experiență şi bune practici, în domeniul muzeal, prin organizarea de vizite de studiu, la Suceava și Vaduz, între specialiști din Muzeul Bucovinei și Muzeul Național Liechtenstein.

Dintre rezultatele proiectului amintim:

  • șapte specialiști din muzee, din România și Liechtenstein, informaţi privind conservarea și valorificarea patrimoniului muzeal și activitatea instituției muzeale;
  • un schimb de experiență organizat cu două vizite de studiu desfășurate la muzeele din Suceava și Vaduz;
  • transfer de cunoştinţe şi de know-how în conservarea patrimoniului și utilizarea tehnicilor digitalemonitorizare depozite de colecții, digitizare patrimoniu mobil, dezvoltarea audienței publicului – proiecte cultural educative și managementul cultural al colecțiilor și muzeelor;
  • reţea muzeală de cooperare europeană bilaterală creată între operatorii culturali implicaţi, Muzeul Bucovinei și Muzeul Național Liechtenstein;

În cadrul proiectului, în perioada 4 – 11 decembrie 2016 vor fi organizate la sediul muzeelor partenere, din Suceava și Vaduz, două vizite de studiu ale specialiștilor din muzee, privind conservarea și eficientizarea managementului muzeal. Acţiunea va favoriza întărirea relaţiilor bilaterale între Muzeul Bucovinei și Muzeul Național din Liechtenstein, crearea unei reţele de comunicare şi relaţionare între actorii culturali implicați și strângerea de relaţii de colaborare profesionale între specialiştii din muzee, domeniul vizat fiind instituția muzeală și patrimoniul cultural muzeal.

”Proiectul Să ne cunoaștem muzeele – schimb de experiență și bune practici este finanțat prin Granturile SEE și Granturile Norvegiene.”

Pentru informații oficiale despre Granturile SEE și Norvegiene accesați www.eeagrants.org / www.norwaygrants.org

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava