MOPAN Suceava

Cătălin Predoiu, Gheorghe Falcă şi Simona Creţu au fost prezenţi joi la Suceava pentru a-i convinge pe democrat liberalii suceveni că merită să fie viitorul candidat al PDL pentru funcţia de preşedinte al România. În cadrul şedinţei Consiliului de Coordonare Judeţean al PDL Suceava, prim-vicepreşedintele partidului, Cătălin Predoiu, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, şi consilierul municipal din Bucureşti, Simona Creţu, şi-au prezentat proiectele de ţară pe care le-au pregătit pentru a concura în viitoare competiţie electorală pentru preşedinţia României.

În deschiderea şedinţei, liderul democrat liberalilor suceveni, senatorul Gheorghe Flutur, a ţinut să sublinieze faptul că PDL este singurul partid care şi-a asumat să organizeze astfel de alegeri interne pentru desemnarea candidatului pentru preşedinţia României. „Vor vota 300.000 de membri ai PDL. Iar aceste alegeri reprezintă un exerciţiu curajos şi democratic”, a arătat Flutur. El a adăugat că alegerile interne vor fi corecte şi tranparente, iar cel care va ieşi câştigător trebuie să beneficieze de susţinerea democrat liberalilor. La rândul său, preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PDL, şi vicepreşedinte regional al acestui partid, deputatul Ioan Balan, a atras atenţia că este extrem de important ca cei trei democrat liberali care s-au înscris în cursa pentru alegerile prezidenţiale să demonstreze că sunt capabili să lupte cu USL. „Este bine dacă ne conving de faptulc ă au un proiect de ţară bun. Dar trebuie să ne convingă şi că pot să se bată cu USL. Dar şi mai important, este că pot să se lupte cu USL şi să şi câştige. Şi vreau să cred că aici la masă stăm cu un viitor preşedinte al României”, a spus Ioan Balan.

În discursul său, Simona Creţu, aceasta precizând, printre altele, că una dintre temele importante ale proiectului său ţine de comunicare. Cu un discurs tehnic, în care a încercat să le explice membrilor PDL Suceava ce înseamnă comunicarea şi care ar fi rolul acesteia în societate, Simona Creţu a reuşit mai degrabă să plictisească decât să-i convingă pe alegătorii democrat liberali că poate aspira la statutul de candidat pentru preşedinţia României.

Primarul din Arad, Gheorghe Falcă, şi-a început discursul spunând că „aveţi în faţă un câştigător al dreptei în faţa stângii”. Gheorghe Falcă a spus că a intrat în această cursă din dorinţa de a da energie partidului, el afirmând că proiectul de ţară pe care îl propune se intitulează „Societatea vie”. „Aş vrea ca societatea românească să ajungă la acest nivel”, a afirmat Falcă. El a adăugat că proiectul său are patru direcţii importante, respectiv cetăţeanul, familia, patria şi Europa.
În ceea ce-l priveşte pe Cătălin Predoiu, acesta a declarat că se bazează pe „Forţa Echilibrului”, acesta fiind şi denumirea proiectului său de ţară. Predoiu a subliniat că PDL are capacitea de a câştiga viitoarele competiţii electorale în lupta pe care o va duce cu USL, despre care a spus că „a ajuns la guvernare prin minciună”. „Suntem un partid pe un drum bun. Astăzi suntem la 19% şi creştem. Şi toate prognozele arată că până la alegerile europarlamentare vom creşte până la 25%. dar trebuie să ne luptăm cu USL în fiecare zi”, a spus Predoiu. El a adăugat că a intrat în această competiţie deoarece consideră că poate fi un bun preşedinte al României. „România se poate schimba în bine, dar pentru asta trebuie condusă responsabil, cu echilibru şi înţelepciune, dar mai ales cu determinare. Determinarea că România poate oferi cetăţenilor său un bun standard european de viaţă”, a declarat Cătălin Predoiu.
De remarcat faptul că una dintre concluziile întâlnirii de ieri a democrat liberalilor suceveni a fost formulată de prim-vicepreşednitele PDL Suceava, Orest Onofrei, acesta declarând că după ce i-a ascultat pe cei trei candidaţi a înţeles că „un preşedinte trebuie să comunice viu şi echilibrat”.

Sala mică a Casei de Cultură, neîncăpătoare la întâlnirea democrat liberalilor cu potențialii candidați la prezidențiale, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava