MOPAN Suceava

Consiliul de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, întrunit miercuri, 31 august, l-a numit pe Daniel Nicolăescu în funcția de director general, pentru un mandat provizoriu de patru luni, începând cu data de 1 septembrie 2022. Numirea are loc în condițiile în care mandatul de director general exercitat de George Mierliță a expirat la 31 august 2022.

Daniel Nicolaescu, 53 de ani, a absolvit Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere  din cadrul Universității Transilvania din Brașov. În perioada 1994 – 1998, a activat în cadrul Direcției Silvice Vâlcea ca inginer responsabil de activitatea de fond forestier, regenerarea pădurilor și investiții la Ocolul Silvic Voineasa. Până în anul 2003, a fost șef la Ocolul Silvic Voineasa și apoi la Ocoalele Silvice  Brezoi și Cornet din cadrul Direcției Silvice Vâlcea.

În perioada 2004 – 2021 a activat în sistemul forestier privat, ca șef al ocolului silvic de regim  Săliște, județul Vâlcea.

Daniel Nicolăescu a fost membru în Consiliul de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor în perioada 2016-2018 și ulterior, consilier al secretarului de stat pe probleme de păduri în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, expert inginer silvic la Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea”.

Începând cu luna aprilie a anului trecut, Daniel Nicolăescu a îndeplinit funcția de director Strategii și Politici Publice în Silvicultură în cadrul Asociației Administratorilor de Păduri (AAP). Este căsătorit și are trei copii.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează pădurile aflate în proprietatea publică a statului român, aproximativ 48% din totalul pădurilor la nivel național, asigură servicii silvice pentru circa un milion de hectare păduri aflate în alte forme de proprietate, De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naționale, precum și 12 herghelii de stat.

Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.

Schimbare de management la Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, 3.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/10 (1 vote cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava