Cei mai buni elevi din primele 10 școli clasate în concursul ”Școala Zero Waste”ediția 2019 au câștigat participarea în tabăra”Zero Waste Summer Camp”, organizată de EcoStuff Romania în perioada 20-25 August 2019, la Casoaia, județul Arad.Proiectul”Școala Zero Waste”este realizat în parteneriat cu Continental Anvelope Timișoara, sponsorizat de Decathlon România și susținut de Telus International.

Fiecare școala participantă la secțiunea clasele 5-8 – ȘcoalaGimnazială „MihaiViteazul”, Pucioasa, Dâmbovița, ȘcoalaGimnazială Nr. 1, Lehliu Gară, Călărași, Școala Gimnazială Nr. 1, Pericei, Sălaj

Școala Gimnazială „Sf. Dumitru”, Craiova, Dolj, Liceul Tehnologic Bâlteni, Structura Școala Gimnazială Nr. 1 Peșteana-Jiu, Peșteana Jiu, Gorj, Școala Gimnazială „Constantin Morariu”, Pătrăuți, Suceava, Școala Gimnazială Nr. 1, Logrești, Gorj, Școala Gimnazială Nr. 1, Ciurila, Cluj,dar și cele două școli care au respectat toate criteriile de eligibilitate și care au intrat astfel în evaluarea finală – Echipa „Chimiștii” – Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” Târgu Jiu, Jud. Gorj cu proiectul „Defileul Jiului – Arie Protejată! De cine?” și Echipa „Verde pentru viață” – Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Podu Turcului, Jud. Bacău cu proiectul „Verde pentru viață” și-au trimis reprezentanții pentru a-și aprofunda cunoștințele despre protecția mediului și măsurile pe care trebuie să le luam fiecare dintre noi pentru a diminua efectele poluării.

În cele 5 zile de tabără, elevii au impletit  atelierele și sesiunile de educație ecologică cu jocuri de dezvoltare personală și de exprimare prin care organizatorii au urmărit dezvoltarea abilităților de organizare și lucru în echipă, dar și îmbogățirea bagajului de informații privind natura, protejarea ei și sustenabilitatea.

Efectul Greta Thunberg, alternativele plasticului de unică folosință,”My Earth – My Responsibility”, poluarea apei și impactul asupra florei și faunei, identificarea plantelor și animalelor din zonă, ”Ce fac rangerii juniori?”, treasure hunt, mini Make it!Race it!Recycle it! Loquiz, drumețiile,dar și atelierele de cioplit, tras cu arcul, microscopul vede tot, anti-bullying și autoaparare, exercițiile de dezvoltare personală prin tehnici și jocuri actoricești și parcurgerea parcului de aventură s-au numărat printre activitățile care i-au ținut ocupați pe cei elevi pe parcursul taberei. Nu a lipsit nici clasicul Global Village, prezentări interactive ale orașelor participanților prin dans, teatru, cântec, proiecții și produse tradiționale locale.

Elevii câștigători ai concursului ”Școala Zero Waste” 2019 sunt cei care s-au remarcat în mod deosebit pe durata taberei ca lideri și oameni de acțiune.

Secțiunea Clasele 5-8

Premiul I – laptop

Ana Maria Pîrvu – ȘcoalaGimnazială „Constantin Morariu”, Pătrăuți, Jud. Suceava

Premiul 2- bicicleta

Delia Elena Dincu – Școala Gimnazială „Sf. Dumitru”, Craiova, Jud. Dolj

Premiul 3 – aparat foto

Matei Ștefan Stanciu – Școala Gimnazială „Mihai Viteazul”, Pucioasa, Jud. Dâmbovi

Secțiunea Clasele 9-10

Premiul 1-laptop

Iulian Radu – Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Podu Turcului, Jud. Bacău

Premiul 2 -bicicleta

Cristina Dima – Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Podu Turcului, Jud. Bacău

Premiul 3 – aparat foto

Georgiana Badea – Colegiu Tehnic „General Gheorghe Magheru” Târgu Jiu, Jud. Gorj

La sectiunea”Concurs de Proiecte” din cadrulconcursului”Școala Zero Waste”, Echipa „Verde pentru viață” – Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Podu Turcului, Jud. Bacau cu proiectul „Verde pentru viață” va beneficia de un sprijin în implementare în valoare de 5.000 lei în functie de nevoile proiectului.

„Școala Zero Waste” este un concurs național de educație ecologică și colectare selectivă destinat tuturor școlilor din învățământul gimnazialșiliceal din România. Concursul dă posibilitatea elevilor și școlilor să contribuie la protejarea mediului și reducerea poluării și în același timp să concureze pentru câștigarea premiilor puse în joc. Ajuns la a 7-a ediție, s-au implicat în competiția din acest an175 de școli din 36 de județe.Proiectul „Școala Zero Waste” a fost desemnat cel mai bun proiect al anului 2016 în cadrul Galei Energy Globe Award Romania și a câștigat locul 3 la categoria Tineret, din 178 de țări, în cadrul Energy Globe World Awards 2017 de la Tehran, Iran

Continental în România

În perioada 1999-2018, Continental a investit circa 1.6 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener în două joint-venture în Iași și Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea la finalul anului 2018, peste 20.000 de angajaţi, din care o treime sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

DECATHLON

DECATHLON oferă iubitorilor de sport articole și echipamente sportive conformcelor mai înaltestandarde de calitate și inovație din domeniu. Magazinul include produse aparținând mărcilor proprii, precum : Quechua, Kipsta, Nabaiji, Oxelo, Domyos, B’TWIN sauKalenji, cu un raport excelent calitate – preț. La nivel național, DECATHLON reunește peste 1200 de colaboratori, într-o rețea de 22 de magazine, la care se adaugă platforma online.DECATHLON comercializează și articole ”Fabricat în România”, printre care biciclete, încălțăminte concepută pentru drumeții montane și textile pentru ciclism și sporturi de echipă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava