Concert pascal
MOPAN Suceava

Echipa de rugby seniori a Clubului Sportiv Municipal Suceava va începe noul sezon din Divizia Naţională de rugby pe 2 octombrie, cu o deplasare pe terenul celor de la Rugby Club Bârlad. În această perioadă, elevii antrenorului Constantin Vlad au aflat şi programarea turului şi returului de campionat, unde vor avea în total 14 meciuri. Până acum, pe lângă suceveni şi-au mai arătat intenţia să participe în noul sezon alte 7 echipe, Știinţa Petroşani, RC Bârlad, CS Năvodari, RCM Galaţi, CSU AV Arad, RC Stejarul Buzău şi CS Mănăştur Cluj, ultima venind din Divizia a III-a în locul Politehnicii Iaşi, echipă ce a promovat în Super Ligă. Din acest an, Federaţia Română de Rugby a schimbat din nou sistemul de desfăşurare a campionatului, şi anume a revenit la cel în care turul se joacă toamna, iar returul în primăvară.

„Din câte ştim, în acest campionat vor fi opt echipe şi sper să rămână aşa, deoarece până pe 21 septembrie fiecare trebuie să trimită confirmarea oficială că va putea să evolueze în campionat. Va fi din nou un sezon greu pentru noi, deoarece nu am reuşit să ne pregătim aşa cum ne-am fi dorit, o parte din jucători fiind prinşi cu examenele de admitere, cu munca, în ţară sau chiar în străinătate pe perioada verii. Totuşi avem un lot destul de numeros, cu foarte mulţi jucători tineri, promovaţi de la cele trei centre de juniori din judeţ, LPS şi CSM Suceava şi CSȘ Gura Humorului, aceasta fiind singura posibilitate de a aduce jucători. Mulţumim Primăriei şi Consiliului Local pentru sprijinul acordat ce ne ajută să avem continuitate”, a explicat antrenorul Constantin Vlad.
Tot în această perioadă, sucevenii îşi vor definitiva lotul cu care vor aborda acest sezon. De mai multe zile, la antrenamente a venit şi un jucător de origine tunisiană, care îşi doreşte să evolueze pentru Suceava.

„În această vară s-a alăturat lotului şi un jucător din Tunisia, Mohamed Amine, care s-a mutat în Suceava alături de soţia sa, ce este de aici. Este un sportiv foarte serios, dar şi talentat şi evoluează pe linia de trei sferturi, pe postul de aripă sau fundaş. Din câte am înţeles vrea să-şi ia cetăţenia română şi să evolueze pentru noi. Am trimis o adresă oficială la federaţie şi încercăm să vedem cum putem să-l legitimăm, mai ales că nu are nici un angajament cu cluburile unde a mai jucat, la el în ţară”, a declarat Constantin Vlad.

Din păcate, la capitolul meciuri de pregătire, echipa locală stă foarte prost. Mai mult, celelalte echipe din DNS sunt angrenate în campionatul de rugby în 7, competiţie în care CSM-ul nu a putut participa, deoarece nu i-ar mai fi ajuns bugetul să termine campionatul, atât la seniori, cât şi la juniori. Din aceste motive, echipa locală va apela la singura variantă posibilă, şi anume meciuri şcoală cu juniorii de la LPS Suceava şi CSȘ Gura Humorului. Până la începerea campionatului, jucătorii suceveni vor avea de dat testele de regulament şi vor face instructajele în care trebuie să semneze că nu vor juca la pariuri sau nu vor folosi substanţe interzise şi alte reguli de acest gen.

Program turului echipei CSM Suceava

Etapa I – (2 octombrie)

RC Bârlad – CSM Suceava

Etapa a II-a – (8 octombrie)

CS Mănăştur Cluj – CSM Suceava

Etapa a III-a – (15 octombrie)

CSM Suceava – Stejarul Buzău

Etapa a IV-a – (22 octombrie)

CSUAV Arad – CSM Suceava

Etapa a V-a – (29 octombrie)

CSM Suceava – Știinţa Petroşani

Etapa a VI-a – (5 noiembrie)

CSM Suceava – RCM Galaţi

Etapa a VII-a – (13 noiembrie)

CS Năvodari – CSM Suceava

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava