MOPAN Suceava

Universitatea Națională de Muzică din București găzduiește o expoziție de excepție ce aduce în prim-plan viața și creația marelui compozitor român Ciprian Porumbescu. Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României își propune să ofere studenților și profesorilor o incursiune în lumea acestui geniu muzical prin intermediul expoziției temporare „Ciprian Porumbescu – viața unui geniu”.

Expoziția explorează universul marelui compozitor, prin intermediul informațiilor ce reflectă momente semnificative din viața și creația sa. Mai mult decât atât, vizitatorii vor avea ocazia să descopere fotografii de epocă, documente inedite, fragmente din jurnalul personal al compozitorului și partituri ce provin din colecția strănepoatei sale, doamna Cionca Stanca. Această inițiativă urmărește să ofere o perspectivă autentică asupra vieții și operei lui Ciprian Porumbescu, aducând în prim-plan aspecte mai puțin cunoscute ale personalității sale și ale contextului istoric în care a trăit.

Cu ocazia deschiderii acestei expoziții, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României lansează în cadrul Universității Naționale de Muzică campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, încurajând, astfel, studenții să se inspire din exemplul de excelență al lui Ciprian Porumbescu și să se implice în cadrul campaniei.

Campania își propune să identifice și să promoveze tinerii talentați și supradotați din diverse domenii de activitate, recunoscându-le meritele și încurajându-i să continue să își dezvolte potențialul. Prin această campanie, Fundația își propune să contribuie la susținerea și încurajarea excelenței în toate domeniile de activitate, în vederea unei dezvoltări durabile și prospere a României.

Expoziția „Ciprian Porumbescu – viața unui geniu” este deschisă publicului la sediul Universității Naționale de Muzică din București. Intrarea este liberă pentru toți cei interesați să pășească în lumea fascinantă a unuia dintre cei mai mari compozitori români.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava