Concert pascal
MOPAN Suceava

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României (FDVDR) lansează, la începutul lunii mai, un proiect educațional pilot, „Școala viitorului”, un concurs național de inovație și creativitate în era educației digitale. Acest concurs este destinat să încurajeze scrisul de mână și utilizarea mijloacelor digitale moderne în procesul de predare-învățare.

„Școala Viitorului” se adresează tuturor instituțiilor de învățământ public și privat din România, din ciclul primar și gimnazial. Concursul are ca scop încurajarea elevilor, profesorilor și părinților să utilizeze instrumentele și resursele moderne care combină metodele tradiționale cu cerințele și competențele digitale ale zilelor noastre. Studiile au arătat că scrisul de mână aduce beneficii importante precum atenția, concentrarea, memoria, extrem de importante în dezvoltarea armonioasă a copiilor. În acest context, „Școala Viitorului” urmărește conștientizarea beneficiilor utilizării mijloacelor digitale în procesul de predare-învățare și premierea creativității copiilor și pedagogilor moderni.

Premiul competiției constă în dotarea școlii câștigătoare cu echipamente digitale de ultimă generație (tablete interactive, proiectoare, ecrane interactive), resurse educaționale digitale și suport didactic pentru implementarea metodelor pedagogice inovatoare. De asemenea, profesorii școlii câștigătoare vor beneficia de cursuri de formare în utilizarea noilor tehnologii și metode de predare digitală, iar elevii vor primi acces la o serie de resurse educaționale digitale pentru a-și îmbunătăți cunoștințele și competențele.

Concursul se va desfășura în 3 etape

Prima etapă, înscrierea, va avea loc între 2 mai și 31 octombrie 2023. Pe parcursul acestei perioade, aplicanții sunt invitați să se înscrie și să participe la o serie de acțiuni suport, care au ca scop susținerea și îndrumarea elevilor și profesorilor în pregătirea proiectelor care vor fi înscrise la concurs.

A doua etapă, evaluarea proiectelor, va avea loc între 1 și 27 noiembrie 2023. Proiectele vor fi evaluate de un juriu format din profesori, psihologi și specialiști în tehnologie digitală, puși la dispoziție de către partenerii concursului, respectiv WACOM, Newline și Revista PSYCHOLOGIES România.

În a treia etapă, câștigătorul va fi anunțat pe 28 noiembrie, urmând ca până pe 4 decembrie 2023 să fie finalizate, instalarea echipamentelor și instruirea profesorilor din cadrul școlii câștigătoare, cât și instruirea, la Dusseldorf, a celor 2 cadre didactice desemnate de către școala câștigătoare.

„Școala Viitorului” reprezintă un proiect care își propune să contribuie la dezvoltarea unei generații noi de elevi, pregătiți să facă față provocărilor secolului XXI, prin îmbinarea metodelor tradiționale de învățare cu tehnologiile și resursele moderne. Acesta își propune să evidențieze creativitatea și inovația în educație și să inspire profesorii și elevii să își dezvolte abilitățile în domeniul digital.

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României (FDVDR) își propune să contribuie la dezvoltarea societății românești prin proiecte și inițiative menite să îmbunătățească calitatea vieții și să promoveze valorile și principiile fundamentale ale democrației, ale statului de drept și ale economiei de piață. Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este o organizație non-guvernamentală, non-profit, înființată în anul 1990, care acționează în domeniile educației, sănătății, culturii și dezvoltării sociale.

Pentru mai multe informații despre „Școala Viitorului” și cum să participați la concurs, vă rugăm să vizitați site-ul oficial al fundației www.fundatiadanvoiculescu.ro 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava