Concert pascal
MOPAN Suceava

Senatorul PSD de Suceava, Ioan Stan, a remis presei un comunicat în care a vorbit despre avantajele implementării salariului minim european, comunicat pe care îl prezentăm integral:

”În urma implementării salariului minim european, românii vor avea o serie de avantaje dintre care amintim creșterea salariilor mici, în principal la salariații din mediul privat, la un nivel adecvat situației economice din România, creșterea salariilor medii, ca efect al creșterii salariului minim, pentru a se menține diferențierile de vechime, studii și experiență între angajați şi nu în ultimul rând apropierea de media salariilor europene, odată cu dezvoltarea economică a ţării, deoarece politicile salariale din România vor fi construite după modelul european.

De asemenea, se va obţine stoparea creșterii decalajelor dintre cei cu salarii mici și cei cu salarii mari, întrucât salariului minim se va raporta mereu la salariul mediu pe economie iar creșterea salariilor mari va determina, implicit, creșterea salariului minim.

Totodată, implementarea salariului minim european va genera predictibilitate pentru salariați, pentru că inclusiv guvernele de dreapta care erau în general ostile creșterii salariilor mici, vor trebui să aplice mecanismul de creștere a salariului minim aprobat prin lege. Acest lucru conduce şi la predictibilitate pentru mediul de afaceri, deoarece mecanismul de creștere instituit prin lege, le va permite angajatorilor să estimeze cheltuielile cu salariile pe tot anul.

În acelaşi timp, implementarea salariului minim european va îmbunătăţi considerabil sustenabilitatea sistemului de pensii, deoarece creșterea salariilor implică automat și creșterea contribuțiilor aferente pentru pensii. Mai mult decât atât, creșterea salariilor odată cu economia, înseamnă creșterea CASS aferentă, deci mai mulți bani inclusiv pentru Sănătate.

Drept urmare, implementarea salariului minim european va îmbunătăţi în mod considerabil viaţa românilor, oferindu-le perspectiva unui viitor sigur din punct de vedere economic şi nu numai”.  

Senatorul Ioan Stan despre avantajele implementării salariului minim european. ”Va îmbunătăţi în mod considerabil viaţa românilor, oferindu-le perspectiva unui viitor sigur din punct de vedere economic şi nu numai”, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava