Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele organizației județene a PSD, senatorul Ioan Stan, a cerut astăzi demisia prefectului Alexandru Moldovan pentru că nu a rezolvat nici până la această dată situația financiară a comunei Straja care nu are buget aprobat pentru acest an. ”Datorită incompetenței de care a dat dovadă, datorită lipsei de interes pentru a rezolva o situație strigentă care a afectat din punct de vedere administrativ întreaga comună Straja, datorită faptului că a pus în pericol în mod conștient sănătatea locuitorilor acestei comune prin neadoptarea bugetului, datorită faptului că pe parcursul acestei epidemii a fost de prea multe ori depășit de situație, cer imperativ demisia domnului prefect Moldovan din această funcție și înlocuirea sa cu cineva responsabil și eficient”, a declarat Stan.

”Posibil ca tocmai apartenența politică a domniei sale să împiedice rezolvarea acestei situații, acesta răspunzând probabil doar la comenzile șefului său, actualul președinte al Consiliului Județean și al PNL Suceava”

El a aminitit că a ridicat această problemă în urmă cu două luni de zile și că prefectul în loc să o rezolve a tergiversat-o cerând un punct de vedere Ministerului Afacerilor Interne care i-a răspuns că soluționarea se află în puterea sa. ”Au trecut mai bine de două luni de când i-am solicitat prefectului județului Suceava să se implice în rezolvarea situației financiare a comunei Straja. Nu s-a rezolvat absolut nimic. Amintim că acestă comună funcționează fără buget pe 2020, aflându-se în această situație din cauza viceprimarului PNL-ist, care îndeplinește și funcția de președinte al comisiei de specialitate pentru buget din Consiliul Local, acesta refuzând cu îndârjire să-și îndeplinească atribuțiile care-i revin, fără să țină cont de nevoile comunei și nici de prevederile legale. Posibil ca tocmai apartenența politică a domniei sale să împiedice rezolvarea acestei situații, acesta răspunzând probabil doar la comenzile șefului său, actualul președinte al Consiliului Județean și al PNL Suceava, cel care a propus și numirea pe funcție a actualului prefect. În acest răstimp, încercând să se delimiteze de situația existentă la Straja, domnul prefect a considerat oportună solicitarea unui punct de vedere al Ministerului Afacerilor de Interne cu privire la respectiva chestiune, dar răspunsul primit nu a făcut nimic altceva decât să demonstreze că acesta nici măcar nu își cunoaște atribuțiile de serviciu, punctul de vedere al ministerului fiind cât se poate de trașant: „Ministerul Afacerilor Interne nu are competența de a se pronunța asupra legalității sau ilegalității actelor emise de autoritățile administrației publice locale, exercitarea de către prefect a controlului de legalitate fiind realizată în virtutea calității sale de reprezentant al Guvernului în plan local.” Prin urmare, singura autoritate județeană în măsură a clarifica din punct de vedere juridic legalitatea celor întâmplate la Straja este Prefectura, doar că acestă instituție refuză cu obstinație să-și facă treaba. De ce? – îndrăznim a întreba, cunoscând și actualul context epidemic care ar fi trebuit să determine o reacție imediată a instituțiilor abilitate, pentru ca Straja să aibă un buget pe care să-l poată folosi în combaterea și prevenția acestei epidemii”, a explicat Stan.

”Am aflat că domnul prefect s-a arătat iritat atunci când ministrul Afacerilor Interne i-a cerut, la rândul său, o explicație despre ce se întâmpla cu bugetul comunei Straja”

El a menționat că pentru a afla răspunsul acestei întrebări și a pentru obține o explicație cu privire la lipsa de reacție a prefectului județului Suceava în rezolvarea acestei situații, ministrul de interne a fost invitat în comisia parlamentară, unde deputatul PSD de Suceava, Eugen Bejinariu va încerca să obțină toate explicațiile de rigoare, având în vedere că prefecturile se află în subordinea Ministerului Afacerilor Interne. ”În cadrul acestei comisii vom cere inclusiv demiterea domnului prefect Moldovan. De altfel, am aflat că domnul prefect s-a arătat iritat atunci când ministrul Afacerilor Interne i-a cerut, la rândul său, o explicație despre ce se întâmpla cu bugetul comunei Straja, uitând probabil că instituția pe care o conduce se află în subordinea acestui minister și că are datoria de a veni cu clarificări ori de câte ori i se cere”, a adăugat Ioan Stan. El a mai spus că i-a rugat pe consilierii Județeni ai PSD care răspund de zona respectivă să ceară explicații atât Prefecturii cât și Consiliului Județean cu privire la ce se întâmplă la Straja, demersuri care până în prezent au rămas fără niciun ecou, ”autoritățile județului continuând să audă și să rezolve doar cererile celor care vin în numele PNL-ului”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava