Concert pascal
MOPAN Suceava

Candidata PSD la șefia Consiliului Județean, Mirela Elena Adomnicăi, susține că e mare nevoie de Autostrada A7 Siret-Suceava-Pașcani-București ca de aer și în opinia sa va fi coloana vertebrală din punct de vedere rutier pentru traficul din sud spre nord însă, spune ea,  lucrurile nu sunt așa cum au fost zugrăvite la semnarea contractelor pentru realizarea studiilor de fezabilitate și a proiectelor tehnice pentru cele două tronsoane. ”Cine a urmărit de pe margine a avut impresia că odată cu semnarea contractelor pentru studiile de fezabilitate și proiectele tehnice deja ni se întorc copiii acasă, s-au creat locuri de muncă, revine diaspora, înflorește turismul”, a ironizat Adomnicăi.

”Un studiu de fezabilitate, o documentație tehnică nu înseamnă că avem autostradă”

Aceasta a făcut câteva precizări necesare pentru corecta informare a sucevenilor. ”Studiile de fezabilitate pentru care s-a semnat contractul înseamnă 14 luni de zile, mai avem încă 6 luni de zile pentru proiectele tehnice și încă patru luni de zile în continuare pentru consultanță în ceea ce înseamnă documentația pentru procedura de achiziție și pentru accesarea obținerii finanțării europene pentru execuție. Am văzut studii de fezabilitate morman. La Serviciul pentru Gospodărirea Apelor în momentul în care am discutat cu conducerea suceveană referitor la lucrări de îndiguiri, de consolidări de maluri de care aveam nevoie mai ales în contextul anului 2018 cînd a fost sezon de inundații, mi-a fost arătat un dosar cu studii de fezabilitate făcute, cu investiții aprobate de principiu și care nu au mai fost concretizate pentru că a lipsit finanțarea. Repet, un studiu de fezabilitate o documentație tehnică nu înseamnă că avem autostradă. Aduc aminte de DN18 demarat în 2011 finalizat abia în 2019 și finalizat în timpul unei guvernări PSD și de varianta ocolitoare a Sucevei finalizată după 12 ani de zile și dată în trafic tot în timpul unei guvernări PSD. Două investiții istorice și de manual despre cum nu trebuie să demareze o investiție”, a explicat Adomnicăi.

Aceasta s-a arătat ”sincer îngrijorată” ”dacă imaginea domnului Flutur lipită pe aceste două investiții cu ghinion finalizate după o perioadă istorică în județul Suceava nu va aduce ghinion și vizavi de această autostradă pe care a girat-o printr-o participare unde practic nu avea nici o calitate”. Adomnicăi s-a arătat  impresionată și de ”măscuța aceea inscripționată cu A7” pe care a purtat-o președintele CJ Suceava.  ”M-am întrebat când am auzit-o pe doamna director general al CNAIR care îi mulțumea domnului președinte Flutur pentru ocazia de a semna aceste contractele pentru studiile de fezabilitate și proiectele tehnice la Siret și m-am întrebat care este semnificația acestei locații. Pe noi ne interesează să fie semnate aceste contracte, să fie respectate și putea foarte bine să le semneze din birou de la CNAIR. Important e să monitorizeze punerea în practică a acestor contracte”, a încheiat Adomnicăi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava