Concert pascal
MOPAN Suceava

Soţiile unor preoţi suceveni au fost reclamate la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților că au fost angajate la parohii pe posturi neclericale în condițiile în care toate parohiile sunt deficitare la capitolul posturi neclericale. Reclamația este anonimă fiind semnată ”D.F.”. Cei care au reclamat consideră anormal ca unii preoţi să îşi angajeze soțiile pe aceste posturi neclericale, din bani de la bugetul de stat şi în realitate să nu presteze serviciile sau să le presteze doar de faţadă. Ei cer conform accesului la informaţii de interes public, Legea 544/2001 (bani publici), să se afișeze în cadrul rubricii „Răspunsul Ierarhului”, parohiile din eparhie care au pe posturile neclericale angajate soții de preoţi (lista ruşinii).

„Înaltpreasfinţite Părinte Arhiepiscop Calinic,

Mulțumim pentru răspunsurile sincere la rubrica „Răspunsul Ierarhului”. În numele clerului şi al credincioşilor de bine, al angajaţilor neclericali, care se ocupă de bisericile, strănile şi cimitirele eparhiei, vă aducem în atenţie un subiect sensibil, care se supune atât legilor Bisericii Ortodoxe Române, cât şi celor ale Statului Român. În eparhie sunt soţii ale preoţilor angajate la parohii pe posturi neclericale, finanțate din bani şi de la bugetul de stat. Toate parohiile sunt deficitare la capitolul posturi neclericale cu excepţia unora, ale căror reprezentanţi au „deschis ușa cu capul” la cancelaria protopopilor, mâinile fiind în buzunare. Bisericile se lovesc deja de lipsa pălimarilor, dascălilor și groparilor, care nu mai acceptă să lucreze fără un salariu. Curentul, gazul, lemnul, alimentele şi nivelul de trai în general au crescut considerabil şi aceştia nu vor să mai lucreze fără un salariu minim. Considerăm anormal ca unii preoţi să îşi angajeze soțiile pe aceste posturi neclericale, din bani de la bugetul de stat şi în realitate să nu presteze serviciile sau să le presteze doar de faţadă. Vă cerem de urgenţă ridicarea tuturor contribuțiilor neclericale ale soţiilor de preoţi și distribuirea lor în mod transparent altor parohii, care până acum nu au avut astfel de contribuţii pentru susţinerea dascălilor, paracliserilor, groparilor etc. Apreciem ca fiind o lipsă de respect faţă de ceilalţi preoţi și faţă de toţi lucrătorii neclericali din biserici (prestatori reali de servicii), ca soţiile anumitor preoţi să vegeteze, stând pe banii statului român, la orizontală, iar cei care muncesc cu adevărat să nu poată primi un salariu, o pensie. Vă cerem conform accesului la informaţii de interes public, Legea 544/2001 (bani publici), să afișaţi în cadrul rubricii „Răspunsul Ierarhului”, parohiile din eparhie care au pe posturile neclericale angajate soții de preoţi (lista ruşinii). În speranța că veţi lua măsuri urgente şi veţi transfera acele posturi altor parohii cu nevoi reale, vă mulţumim anticipat! Întru mulţi ani Stăpâne! AŞTEPTĂM RĂSPUNS PE RUBRICA ONLINE „RĂSPUNSUL IERARHULUI.”, au enoriașii supărați.

”Doamne, ajută! Vineri, 30 septembrie, voi prezenta sesizarea dumneavoastră în cadrul Permanenței Cancelariei Eparhiale. Pace și bucurie!”, a răspuns IPS Calinic.

Soţiile unor preoţi suceveni reclamate că au fost angajate la parohii pe posturi neclericale. ”Este o lipsă de respect faţă de ceilalţi preoţi ca soţiile anumitor preoţi să vegeteze, stând pe banii statului român”, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava