Concert pascal
MOPAN Suceava

Capitala Bulgariei, Sofia, a găzduit la sfârșitul săptămânii trecute a cincea ediție a Campionatelor Balcanice de atletism în sală pentru juniori (U20). Din delegația țării noastre, alcătuită din 32 de sportivi, au făcut parte și trei atlete sucevene, care au avut o comportare deosebită, în ciuda faptului că sunt încă foarte tinere, au doar 16 ani, fiind nevoite să concureze împotriva unor adversare mai mari ca vârstă.

Talida Sfarghiu și Mădălina Sârbu, pregătite de Erzilia Țîmpău la CSM Suceava-CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc, au reușit să urce pe treapta cea mai înaltă a podiumului de premiere, aducând două medalii de aur pentru țara noastră, prima în proba de 1.500 de metri, a doua în cea de 3.000.

Talida Sfarghiu a controlat cursa de la cap la coadă realizând șI un timp foarte bun. La fel ca și colega ei, Mădălina Sîrbu a realizat record personal și și-a făcut baremul pentru Campionatele Europene.

”Vreau să menționez faptul că performanțele realizate de sportivele noastre nu sunt întâmplătoare și se datorează muncii și seriozității lor. Ambele atlete și-au apărat titlul balcanic cucerit cu un an înainte și au mai multe medalii în această competiție.

Ne pregătim în continuare pentru Campionatul Național U 20 care va avea loc peste două săptămâni și țintim un rezultat bun și la Campionatele Euroepene și Mondiale ce vor avea loc în vară. Scopul nostru și visul nostru este participarea la Jocurile Olimpice.

Mulțumim Primăriei Câmpulung Moldovenesc, domnului primar Mihăiță Negură, firmei «La Papa-Bun» și MOL România, precum și tuturor celor care ne-au fost alături” a declarat antrenoarea Erzilia Țîmpău.

O a treia medalie la Balcaniadă a obținut-o Claudia Costiuc, atleta antrenată de Cristian Prâsneac, la CSM Dorna Vatra Dornei, a luat bronzul în proba de 800 de metri. Claudia a făcut parte și din ștafeta de 4×400 de metri a României, care a ratat de puțin podiumul, încheind concursul pe locul 4.

În clasamentul pe medalii al Balcaniadei de juniori din Bulgaria, România a ocupat locul al doilea în clasamentul general, după Turcia, cu un total de 15 medalii, dintre care 5 de aur, 4 de argint și 6 de bronz.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava