Concert pascal
MOPAN Suceava

În perioada 9-12 iulie 2022 se va desfășura la Suceava,  Olimpiada Națională de Creativitate Științifică care este organizată de Ministerul Educației prin Inspectoratul Școlar Județean Suceava în parteneriat cu Universitatea ,,Ștefan cel Mare” din Suceava și Societatea Științifică Cygnus.  Festivitatea de deschidere va avea loc sâmbătă 9 iulie la ora 17:00  la Auditorium ,,Joseph Schmidt” din cadrul Universității ,,Ștefan cel Mare” din Suceava. La această olimpiadă națională  elevii vor participa în echipă cu lucrări practice care vor fi expuse pentru publicul larg în Atrium Corp E – USV. Aceste lucrări deosebite realizate de elevii din țară vor fi jurizate de o Comisie Centrală formată din profesori renumiți din mediul universitar și preuniversitar.

Olimpiada de Creativitate Științifică este o competiție națională de excelență, la care participă elevi din toată țara, din clasele a V-a – a XII-a (a XIII-a) și din cadrul învățământului profesional, de la toate formele de învățământ (zi, seral, cu frecvență redusă), din învățământul de stat și particular, teoretic, tehnologic sau vocațional, elevi cu aptitudini, înclinații şi interese deosebite pentru disciplinele prevăzute în regulament, selectați anterior în județele lor la faza județeană a competiției.

Această olimpiadă națională valorifică cu asupra de măsură personalitatea culturală deschisă, flexibilă, a elevului capabil de performanță din învățământul preuniversitar și se adresează elevilor creativi, cu un orizont cultural adecvat vârstei, care pot valorifica cunoștințele acumulate anterior, deținând abilități de documentare probate prin rezolvarea probei competiției. Olimpiada de Creativitate Științifică dezvoltă și valorifică capacitatea elevilor de a lucra în echipă, de a-și coordona competențele, aptitudinile și cunoștințele cu acelea ale partenerului de lucru. Fiecare echipă participă la olimpiadă cu un proiect sau cu un studiu din domeniul științific, tehnic, al inovării sau al inventicii, care rezolvă sau explică o problemă a societății contemporane. Și cum aspectele științifice care ar putea rezolva crizele din societatea contemporană sunt multiple, elevii au propus de fiecare dată teme pe cât de interesante, pe atât de bine documentate și rezolvate, acoperind domeniul științelor naturii: biologie, chimie, geografie, fizică, astronomie, managementul mediului şi al ecosistemelor, matematică aplicată sau domenii interdisciplinare ale științelor enumerate.

Olimpiada de Creativitate Științifică se desfășoară atât cu scopul de a  descoperi și promova tinerii creativi și talentați capabili să devină oameni de știință autentici, curajoși și inspirați la fel ca predecesorii lor care sunt omagiați prin această competiție de ținută națională și internațională: Nicolae Paulescu, Ștefan Procopiu, Ana Aslan, Horia Hulubei, Petrache Poienaru, Ștefan Odobleja, Emil Palade, Victor Babeș, Anghel Saligni, Dimitrie Gusti și mulți mulți alții.

Prin urmare, să facem din întâlnirea noastră la Olimpiada de Creativitate Științifică mai mult decât participarea la o competiție de profil. Să încercăm să înțelegem că prin proiectele pe care le prezentăm, contribuim cu adevărat la evoluția științei în spațiul românesc și onorăm memoria cercetătorilor români, munca și viziunea lor altruistă.

Sponsorii acestei ediții a Olimpiadei Naționale de Creativitate Științifică  care se va desfășura la Suceava în perioada 9 -12 iulie sunt: Aqua Carpatica, Dorna, Endava, Colegiul de Artă ,,Ciprian Porumbescu” Suceava,  Colegiul Silvic Bucovina Câmpulung Moldovenesc, Școala Gimnazială ,,Bogdan Vodă” Câmpulung Moldovenesc, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Colegiul Național ,,Ștefan cel Mare” Suceava și Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” Suceava.

La festivitatea de deschidere  a olimpiadei naționale va fi un program artistic în care vor evolua: câțiva  profesori  de la Colegiul de Artă ,,Ciprian Porumbescu” Suceava, ansamblul muntenilor polonezi „Sołonczanka” din  Solonețu Nou, ansamblul artistic Gura Izvorului din Vatra Moldoviței coordonat de doamna profesor Ilaria Pușcă și ansamblul de dansuri ucrainiene.

 

Inspectoratul Școlar Județean Suceava

Inspector Școlar General Adjunct,

Prof.dr. Petru Crăciun

Suceava găzduiește Olimpiada Națională de Creativitate Științifică, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava